Menu
Stijlvolle hoogten: alles wat je moet weten over platform schoenen 

Platform schoenen zijn al lang een geliefde keuze voor modeliefhebbers. Met hun opvallende ontwerp en verhoogde zolen bieden deze schoenen niet alleen een trendy look, maar ook een comfortabele en stabiele pasvorm. Al eeuwenlang hebben schoenen niet alleen gediend als functionele voetbedekking, maar ook als een belangrijk modeaccessoire dat de persoonlijke stijl van de drager weerspiegelt. In de geschiedenis van schoenen zijn er vele trends gekomen en gegaan, maar één stijl die een blijvende indruk heeft achtergelaten is die van de platform schoenen. Laten we een kijkje nemen naar platform schoenen en ontdekken hoe je ze kunt dragen en stylen voor elke gelegenheid.

Geschiedenis

De oorsprong van platform schoenen gaat helemaal terug naar het oude Griekenland, waar acteurs tijdens theaterproducties verhoogde zolen droegen om hun aanwezigheid op het podium te vergroten en hun stemmen beter te projecteren. Door de eeuwen heen werden verhoogde zolen gebruikt om status en macht te symboliseren, zoals te zien is in de hoge sandalen van de oude Egyptenaren en de chopines gedragen door vrouwen in de Venetiaanse samenleving van de 15e tot 17e eeuw.

In de jaren '70 van de 20e eeuw beleefden platform schoenen een hoogtepunt in populariteit als een symbool van de tegencultuur en de opkomende disco-scene. Gedragen door iconen als David Bowie en Elton John, werden platform schoenen een uitdrukking van individualiteit en vrijheid. Sindsdien zijn ze geëvolueerd en hebben ze een blijvende plaats veroverd in de wereld van mode en schoenen.

Vandaag de dag worden platform schoenen gezien als een tijdloze en veelzijdige keuze voor wie op zoek is naar een beetje extra lengte en een vleugje flair in hun outfit. Met een breed scala aan stijlen en ontwerpen zijn platform schoenen niet alleen een outfit statement, maar ook een uiting van persoonlijke expressie en stijl.

Verschillende stijlen van platform schoenen

Platform schoenen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en ontwerpen. Hier zijn enkele populaire opties om uit te kiezen:

  • Plateau Sneakers: Een casual-chique keuze voor dagelijkse outfits, plateau sneakers combineren het comfort van sneakers met de trendy uitstraling van verhoogde zolen. Ze zijn perfect voor een relaxte maar stijlvolle look.
  • Platform Sandalen: Ideaal voor warme zomerdagen, platform sandalen voegen een speels tintje toe aan je outfit terwijl ze je ook een beetje extra lengte geven. Kies voor een paar met riempjes voor een subtiele en elegante uitstraling.
  • Chuncky Platform Hakken: Voor een statement look kun je kiezen voor chunky platform hakken. Deze schoenen zijn perfect voor een avondje uit of een speciale gelegenheid en voegen moeiteloos wat extra lengte toe aan je silhouet.
  • Creepers: Met hun kenmerkende dikke zolen en strakke ontwerp zijn creepers een edgy keuze voor wie durft op te vallen. Combineer ze met een leren jasje en distressed jeans voor een stoere en trendy look.

Dc Shoes Manual Platform Schoen Wit EU 37 1/2 Vrouw Dc Shoes Manual Platform Schoen Wit EU 37 1/2 Vrouw v.a. € 60,99.- Bekijk product via bol.com
Platform Platform v.a. € 133,00.- Bekijk product via bol.com
platform opulent platform opulent v.a. € 80,00.- Bekijk product via bol.com

Stylingstips voor platform schoenen

Nu je een idee hebt van de verschillende stijlen platform schoenen, laten we eens kijken naar hoe je ze het beste kunt stylen voor verschillende gelegenheden:

  • Casual Cool: Voor een moeiteloos coole look kun je plateau sneakers combineren met een oversized T-shirt en boyfriend jeans. Voeg wat statement accessoires toe en je bent klaar voor een dagje winkelen of een lunchdate met vrienden.
  • Zomerse Vibes: Maak een fashion statement op warme dagen door platform sandalen te dragen met een flowy zomerjurkje. Voeg een strooien hoed en oversized zonnebril toe voor een vleugje glamour terwijl je geniet van het zomerse weer.
  • Avond Elegantie: Ga voor een chique en verfijnde look door chunky platform hakken te dragen met een little black dress. Voeg wat glinsterende sieraden toe en een clutch voor een glamoureuze uitstraling die perfect is voor een avondje uit.
  • Urban Edge: Creëer een edgy en urban look door creepers te combineren met een leren broek en een grafisch T-shirt. Voeg een bomberjack toe voor een extra dosis stoere stijl.

Met een geschiedenis die teruggaat tot de oudheid en een voortdurende evolutie tot op de dag van vandaag, hebben platform schoenen een blijvende indruk achtergelaten in de wereld van mode en stijl. Of je nu kiest voor plateau sneakers, chunky platform hakken of edgy creepers, platform schoenen bieden niet alleen hoogte, maar ook veelzijdigheid in stijl. Dus omarm de veelzijdigheid van platforms en laat je stijlvolle stap de wereld tegemoet komen. 

Terug naar Style tips