Menu
Skip deze moderegels

Het leuke van mode is dat je alles kunt aantrekken en combineren wat jij leuk vind en wat past bij je persoonlijkheid. Het is een soort expressie van je identiteit en vrijheid die je aan anderen kunt laten zien. Deze vrijheid wordt helaas vaak verstoord door alle regels en trends die ons worden opgelegd door tijdschriften en grote merken. Natuurlijk hoef je deze trends en regels niet op te volgen, maar de meeste vrouwen voelen toch een bepaalde druk vanuit deze sector in de maatschappij. Vaak wordt er vanuit gegaan dat we eruit willen zien zoals anderen en dus ook willen dragen wat anderen dragen. Vooral nu alle september issues van tijdschriften in de schappen liggen die zijn vol gebombardeerd met de trends en richtlijnen voor het komend half jaar, kan deze druk best toenemen.

Individualiteit

Waarom wordt een creatieve en avontuurlijke outfit vaker minder serieus genomen? Iets dragen wat niemand heeft is juist iets om iemand mee te complimenteren en te bewonderen. En als je niets geeft om je kleding dan is dat ook prima. Neem de trends voor het komend seizoen met een korreltje zout en adopteer vooral degene die jij mooi vindt en die passen bij jezelf. Investeer liever in een eigen stijl dan in alle hippe en vaak kort durende trends. Trends zijn mooi ter inspiratie en om eens iets nieuws uit te proberen (de draagbare trends in ieder geval, wie wil er met een handtas om de nek over straat lopen?). Hieronder een lijstje van moderegels van de afgelopen jaren die we niet zo serieus nemen en eigenlijk ook liever niet opvolgen.

1. Vrouwen moeten vrouwenkleding dragen

Waarom zou je niet die ene coole trui kopen op de mannenafdeling? En niets is lekkerder dan heerlijk op de bank kruipen in het shirt of vest van je vriendje of vader ;-)

2. Niet je Bh-bandjes laten zien

Vooral in de zomer is dit nogal een lastige regel om op te volgen, maar waarom is dit eigenlijk een regel? Elke vrouw draagt een bh, dat weet iedereen. Dus waarom extra moeite doen om de bandjes te verbergen bij elke outfit? Heb je ook nog een goed excuus om al die mooie bh's die er zijn een beetje te showen.

3. Draag kleren naar aanleiding van je figuur

Het goede aan deze regel is dat het je vertelt dat je de mooie onderdelen van je lichaam (of de delen waar je trots op bent) zoals een mooie kont, schouders of taille moet accentueren. Maar het betekent in principe ook dat je je minpunten moet verbergen. En wat als dat betekent dat je alleen nog maar A-lijn jurkjes aan kunt of andere items die je eigenlijk helemaal niet mooi vindt? Daar word je waarschijnlijk alleen maar ongelukkiger van.

4. Draag geen horizontale strepen

Deze regel gaat vooral op voor vrouwen met een grotere buste of een maatje meer. Horizontale strepen zouden hier een echte no-go zijn en alles alleen maar vergroten. Gelukkig is de streep een tijdloos element in de mode en kan het eigenlijk altijd, dus waarom zou je het niet dragen?

5. Mix geen zilveren en gouden sieraden met elkaar

Dit is al een oude regel en horen we vaak om ons heen. Als je een leuk zilver armbandje hebt gekocht die je graag wilt dragen maar je draagt standaard gouden ringen, dan zou je dus moeten kiezen? We think not.

6. Je kunt beter geen hakken dragen als je al lang bent

Hakken schoenen zijn er in allerlei soorten en kunnen een hele outfit maken. Ze zijn er in klassieke vrouwelijke varianten maar ook in stoere biker boot heels, dus voor iedere stijl wat wils. Het zou nogal zonde zijn als de helft van de vrouwen hier niet van mag genieten alleen omdat ze een lang figuur hebben en het ze nóg langer maakt.

7. Oversized kleren zijn onflatteus

Wijdere kleren kunnen voor vrouwen een gevoel geven van vrijheid en zelfs van vrouwelijkheid. Wie heeft bedacht dat vrouwelijkheid betekend dat je je figuur moet showen door strakke kleding te dragen? Ook al heb je een awesome figuur dat gezien mag worden, dan kun je nog fan zijn van een fijne oversized sweater. Draag dit dan vooral ook en voel je op je best.

Terug naar Style tips