Menu
Trends uit de jaren 70 komen weer terug in 2024

Trends komen en gaan en vaak herhalen zich trends. In 2024 zullen meerdere trends uit de jaren 70 zich herhalen. De trend zoals een sjaaltje om je haar te wikkelen, zodat je haar beschermd is tegen zonnestralen, uitlaatgassen van de stad en de winterse kou. Trendwatchers zeggen dat het sjaaltje terugkomt in 2024, net als andere trends uit de jaren 70. 

Accessoires uit de jaren 70 

Een sjaaltje kun je op meerdere manieren dragen. Je kan het net zoals Audrey Hepburn als een hoofddoekje dragen, om je haren te beschermen tegen de wind, de zon en de uitlaatgassen van de stad. Als dit niet bij je past kun je het ook altijd nog als haarband of als haarelastiek dragen. Je sjaaltje op deze manier dragen is net iets subtieler. Je kan hem bijvoorbeeld om je knot of staart wikkelen. Het is een accessoire dat je hele outfit kan veranderen. Gebruik een fluwelen sjaaltje in een donkere kleur en je hebt een makkelijke en perfecte haarstijl voor de feestdagen. 

Sjaaltjes zijn niet het enige accessoire dat terugkomt in 2024. De basket bag en parels gaan we veel terugzien in 2024. De basket bag werd in de jaren 70 veel gedragen door Jane Birkin, een stijlicoon. Zij was de inspiratie voor de Hermès Birkin bag. De rieten tassen konden we vorig jaar al een paar keer terug zien bij verschillende modehuizen en werden ze veelal gedragen naar het strand. Dit jaar gaan we de tas bij meerdere modehuizen zien en ook meer in het straatbeeld.  

Parels zien we al een aantal jaren terug als accessoire om je outfit af te maken. In 2024 kun je niet meer om de parels heen. De parels komen subtiel terug, maar ook als statement items. Denk aan grote oorbellen met parels, een handtasje met parels of een grote ketting helemaal gemaakt uit parels. 

Parel Oorbellen Parel Oorbellen v.a. € 42,95.- Bekijk product via bol.com
Behave Parel oorbellen- parel oorhangers Behave Parel oorbellen- parel oorhangers v.a. € 12,95.- Bekijk product via bol.com
Fiell oorbellen met steentjes en parel / oorbellen met parel Fiell oorbellen met steentjes en parel / oorbellen met parel v.a. € 19,99.- Bekijk product via bol.com
Zilveren Parel Oorhangers - Barok Parel Oorbellen Zilveren Parel Oorhangers - Barok Parel Oorbellen v.a. € 23,95.- Bekijk product via bol.com

Kleding uit de jaren 70 

De wikkeljurk werd ontworpen door Diane von Fürstenberg. Sindsdien is de wikkeljurk nooit volledig uit het straatbeeld verdwenen. In 2024 gaan we de wikkeljurk nog meer terugzien. Het is een elegante jurk, die aan kan naar verschillende gelegenheden. In de zomer zie je veel wikkeljurken met een bloemenprint. In de winter zien we wikkeljurken vooral in donkere kleuren en satijn. De lengte van de jurken varieert het hele jaar door.  Ben je niet van de jurken maar houd je wel van de wikkel look? Een alternatief is de wikkelblouse. Deze blouse kun je combineren met een mooie broek. Je outfit ziet er eleganter uit dan met een normaal t-shirt. 

Wil je de look van een wikkeljurk iets stoerder of casual maken? Ga dan voor kniehoge laarzen en een lange mantel. Je kan je look een nieuwe uitstraling geven met deze accessoires. 

Shila wikkeljurk Shila wikkeljurk v.a. € 44,95.- Bekijk product via bol.com
Kleurrijke wikkeljurk/paars Kleurrijke wikkeljurk/paars v.a. € 39,95.- Bekijk product via bol.com
Jurkje / Wikkeljurk/groen Jurkje / Wikkeljurk/groen v.a. € 49,95.- Bekijk product via bol.com
Cotton Wikkeljurk Wit Cotton Wikkeljurk Wit v.a. € 29,46.- Bekijk product via bol.com

Terug naar Trend watch