Menu
Say yes to the dress: Zo vind je de perfecte galajurk!

Met het eind van de centrale examens in zicht staat de galaperiode weer voor de deur. Het ideale moment dus om te gaan zoeken naar een dé perfecte galajurk! Hoewel de galaperiode er enigszins anders uit zal zien dan normaal (ja, Corona is to blame) wil je er natuurlijk het beste van maken. Daarom geven wij jou 6 tips om jouw galajurk te vinden én te stylen. Benieuwd? Lees snel verder!

1. Surf het internet af naar galajurken

Misschien is dit een logische stap maar het is erg belangrijk dat je, alvorens je gaat shoppen voor een galajurk, jouw opties bekijkt. En waar kan dit nu beter dan op het wereld wijde web! Kijk eens tussen de foto’s en bedenk bij jezelf wat je mooi vindt. Wil je graag een strapless galajurk? Of ga je juist voor een mooi haltermodel? Oriënteer jezelf goed! Zo weet je gerichter te zoeken naar de juiste galajurk.

Tip van flip: Negeer Chinese webshops als AliExpress, Wish en SheIn! Deze galajurken zijn zelden zo mooi als ze op de foto’s lijken.

2. Fan van lange galajurken? Of toch een speels kort model?

Je kent ze wel, de prachtige lange galajurken in films en op de rode loper. Schitterende exemplaren waar jij een avond in mag shinen! Hoewel een lange galajurk een mooie, klassieke look geeft zijn ook korte galajurken vaak erg populair tijdens het schoolgala. Kies daarom vooral iets waar jij jouzelf comfortabel in voelt!

3. Een klassieke zwarte galajurk? Of liever wat uitdagender?

Hoewel galajurken van oudsher vaak zwart waren zijn deze nu in allerlei kleurenvariaties te vinden. Ga daarom vooral voor een kleur die mooi aansluit op jouw oog- en haarkleur. Denk zo aan een mooie lichtblauwe galajurk voor blonde meiden met blauwe ogen. Of ga juist voor een neutrale champagnekleur. Enige zelfkennis is hierbij goed, maar je kunt ook aan je familie of vrienden vragen in welke kleur ze jou het meest vinden stralen.

4. Nu nog een perfect paar schoenen

Welke schoenen je gaat dragen is afhankelijk van jouw voorkeur. Ga jij voor een paar killer heels (bedenk wel dat je hier heel de avond nog op moet blijven staan), of ga je liever voor een paar mooie sandalen? Wat je ook kiest, het is belangrijk dat de schoenen comfortabel zitten en jij er goed op kunt lopen. Heb jij een lange galajurk? Dan zijn je schoenen amper te zien en kun je bijna alles aan! Draag je juist een korte galajurk en vind je hakken mooier? Neem dan een extra paar schoenen mee om tijdens de avond te kunnen wisselen óf lees onze tips over lopen op hoge hakken.

5. Een prachtige galajurk is niets zonder de juiste accessoires

Heb je je galajurk gevonden? Of je nu kiest voor een lange, korte, blauwe of zwarte galajurk, de juiste accessoires mag je niet vergeten. Beschikt je galajurk al over de nodige dosis glitter en glamour? Kies dan voor rustige accessoires. Een paar oorbellen, dunne armbandjes en een subtiele ring moeten voldoen. Heb je juist gekozen voor een rustiger model zoals een zwarte galajurk? Laat je accessoires in dat geval stralen en kies voor wat sieraden met meer bling.

6. Maak je partylook af met een clutch

Dé perfecte tas voor een galajurk is en blijft toch wel de clutch. Hoewel je dit kleine tasje heel de avond vast moet houden geeft dit wel de mooiste look. Toch liever bandjes aan je tasje? Kies dan voor een subtiel bandje met kettingen in dezelfde kleur als je sieraden, zo kun je jou tasje toch nog omhangen tijdens de avond.

En? Heb jij ook zin om te shinen met jouw gala? Wij hebben onze favoriete galajurken alvast voor je uitgekozen! Check ze hieronder en hopelijk zeg jij ook snel ja tegen jouw perfecte galajurk.

Terug naar Style tips