Menu
How to: lopen op hoge hakken

Hakken zijn vrouwelijk, maken je benen smaller en zien er onder iedere outfit goed uit. Alleen het lopen is wel een dingetje. Die hoge stiletto's van 14 centimeter zijn natuurlijk niet héél comfortabel. Ben jij ook wel eens jaloers op menig vrouw en hun hoge hakken skills? Lees dan snel verder in deze blog en kom er achter hoe jij het op hoge hakken lopen onder de knie kan krijgen!

De tips die jij nodig hebt

Tip #1 Begin met een comfortabele hak
Dat jij niet direct een pro bent in het lopen op stiletto's is logisch, want oefening baart kunst. En zonder oefening kan je lijken op bambi on ice. Begin daarom dus langzaam aan met een iets lagere en naar voorkeur ook een iets dikkere hak. Er zijn heel veel blokhakken online te vinden die onwijs leuk zijn. Deze bieden net even wat meer steun dan een dunne stiletto hak zodat je kunt wennen aan het lopen op een verhoging.

Tip #2 Schaf een goed paar hakken aan
Ben je van plan eindelijk een mooi paar hoge hakken aan te schaffen? Kies dan wel voor een model dat goed zit en natuurlijk van goed materiaal is. Het is dus van groot belang de hakken te passen en eventjes op de hoge hakken te lopen. Zo voel je direct of er ergens druk- of pijnpunten zijn die je liever niet hebt. Meestal loop je hakken nog wel een beetje in en is het dus niet erg als ze iets wat strakker zitten. Maar pijn is een echte no go!

Tip #3 Bouw het lopen op
Het direct dragen van je hoge hakken naar een avondje uit is niet heel verstandig. Het best wat je kunt doen is de hakken langzaam inlopen. Trek je nieuwe hoge hakken dus thuis eens aan en loop op verschillende ondergronden zodat je je hakken leert kennen. Take it slow. Sierlijk op hoge hakken lopen ga je niet leren door er gelijk een marathon mee te lopen (ja er zijn mensen die dit doen..).

Combineer je hoge hakken eens met een statement mantelpakje!

Tip #4 Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk
Wanneer je zo lang mogelijk op je hoge hakken vol wilt houden, is het belangrijk dat je hakken ook comfortabel zitten. Zo zou je gebruik kunnen maken van zooltjes waardoor de druk van je voetzool wordt afgenomen. Je krijgt minder snel een branderig gevoel onder je voetzool waardoor je nog net iets langer op je hoge hakken kunt lopen. Ook kan je een anti slip randje achter in hak je doen waardoor je hiel er minder snel uit glipt en ook nog eens lekker comfortabel zit.

Tip #5 Let goed op je houding
Het lopen op stiletto's is al een hele klus. Maak het jezelf daarom niet nog moeilijker door een schuine houding aan te nemen. Zorg dat je je rug recht houdt, je schouders achteruit hebt en je borst vooruit. Op deze manier loop je niet alleen gemakkelijker maar ziet het er ook nog eens goed uit!

Tip #6 Tape je tenen samen
Deze laatste tip klinkt misschien een beetje raar maar veel vrouwen zweren erbij. Tape je derde en vierde teen samen met speciale huidtape zoals Hansaplast. Je zult merken dat je veel minder snel pijn krijgt aan de onderkant van voet wanneer je op hoge hakken loopt. Het is in ieder geval het proberen waard!


Weet je welke hoge hakken je écht in je collectie moet hebben? Nude pumps! Lees in onze blog meer over nude pumps en hoe je ze kunt dragen!


 

Terug naar Tips & Tricks