Menu
How to wear: rood

Rood, de kleur van passie en kracht, heeft altijd een prominente plaats ingenomen in de mode. Het is een kleur die moed uitstraalt en een onmiddellijke impact heeft, of het nu in de vorm van een felrode jurk is die de aandacht trekt in een menigte of een paar levendige rode schoenen die een outfit laten opvallen. Hoe je het ook draagt, rood heeft de kracht om je look te transformeren en je persoonlijke stijl te versterken. Laten we eens kijken naar enkele manieren om rood te dragen en je zelfverzekerdheid te laten stralen.

1. Kies de juiste tint rood

Rood is een kleur die in vele tinten voorkomt, van helder en levendig tot diep en gedempt. Het is van cruciaal belang om de juiste tint rood te kiezen die bij je huidskleur en persoonlijke voorkeur past. Als je een warme huidtint hebt, kunnen tinten zoals koraalrood of tomaatrood er prachtig uitzien, terwijl mensen met een koelere huidtint misschien de voorkeur geven aan tinten zoals bordeauxrood of bessenrood. Experimenteer met verschillende tinten om te ontdekken welke het beste bij jou passen. 

2. Begin met subtiele accenten

Als je niet gewend bent om rood te dragen, kan het een goed idee zijn om te beginnen met subtiele accenten. Kies bijvoorbeeld voor een rode handtas, een paar rode oorbellen of een sjaal met een vleugje rood. Deze kleine accenten kunnen een outfit direct opfleuren en je helpen wennen aan het dragen van deze gedurfde kleur. Wat we ook steeds vaker terugzien is het dragen van rode panty’s. Draag een simpele zwarte outfit en stijl het dan met een bordeaux of een felrode panty! Hierdoor voeg je een interessante, maar stijlvol attribuut toe aan je outfit.

3. Mix en match met neutrale kleuren

Rood kan prachtig worden gecombineerd met neutrale kleuren zoals zwart, wit, grijs en beige. Probeer een rode top te combineren met een zwarte broek of een rood jasje over een witte blouse voor een klassieke en tijdloze uitstraling. Neutrale kleuren helpen om de rode accenten in je outfit in evenwicht te brengen en zorgen ervoor dat ze echt opvallen. Durf jij de echte kleurvolle look aan? Dan kun je natuurlijk ook gaan experimenteren met andere felle kleuren zoals rood met blauw of rood met oranje. Rood is te combineren met allerlei kleuren, blijf experimenteren om erachter te komen wat bij jou past.

4. Durf te experimenteren met prints en patronen

Rode kledingstukken met prints en patronen kunnen een leuke en speelse uitstraling geven aan je look. Denk aan rode jurken met bloemenprints, gestreepte tops met rode accenten of geruite rokken in rood en zwart. Prints en patronen kunnen helpen om de aandacht te brengen aan je outfit en deze interessanter te maken. Verschillende prints passen bij verschillende gelegenheden. Kies bijvoorbeeld voor een rode bloemenjurk voor een chique look of voor een stippen jurk voor een speelse look. 

5. Experimenteren met Make-up

Een andere leuke manier om een vleugje rood toe te voegen aan je outfit is om te experimenteren met rode make-up. Gebruik bijvoorbeeld bij een simpele outfit een fel rode lipstick om het een andere sfeer te geven. Voor de echte make-up lovers kun je ook experimenteren met verschillende kleuren oogschaduw en eyeliner. Ook is tegenwoordig een bordeaux mascara helemaal in, deze zou de kleur van groene ogen extra laten opvallen, zeker het proberen waard!

6. Wees zelfverzekerd

Het belangrijkste bij het dragen van rood is zelfvertrouwen. Rood is een opvallende kleur die je persoonlijkheid en zelfverzekerdheid kan versterken. Draag rood met trots en straal uit dat je je goed voelt in wat je draagt. Onthoud dat de sleutel tot elke geweldige outfit zelfvertrouwen is!

Door deze tips te volgen, kun je rood op een stijlvolle en zelfverzekerde manier dragen en je eigen unieke stijl laten zien. Durf te experimenteren, wees creatief en laat rood de krachtige statementkleur zijn die het verdient te zijn in je garderobe.

 

Terug naar Style tips