Menu
Welke kleur past het beste bij jou? Doe nu de test!

Iedereen maakt het wel eens mee, je loopt door de winkel en je spot een super leuk item, maar zodra je het aan past denk je: dit staat mij dus echt niet! Hoe kan dit? En hoe kan ik het voorkomen? We hebben hier de beste tips & tricks voor jou op een rijtje gezet!

Huidskleur

Je huidskleur zegt heel veel over jou. Het bepaalt een beetje wat voor kleuren jij het beste kan dragen. Wanneer je hier eenmaal bewust van bent, ga je nooit meer de mist in tijdens het passen of bestellen van kleding.

Bleke huid

Heb jij een bleke huid en licht haar? Dan zullen tinten die veel verschillen met je huidskleur jou perfect staan! Denk hierbij aan grijs, zwart, donkergroen, bordeauxrood, grijsblauw, helderrood en marineblauw. Donkere kleuren matchen heel goed met een lichte huid, maar zorg er wel voor dat het niet té donker wordt, dus combineer deze kleuren met wat lichtere tinten. Heel belangrijk is dat je ook niet gaat voor té licht, je moet namelijk ook niet te bleek lijken. Vermijd kleuren zoals kaki, koper, geelbruin, olijfgroen en roomwit. Probeer bijvoorbeeld eens een marineblauwe sweater gecombineerd met een camel broek!

Licht getinte huid

Wanneer jij een olijfkleurige huid hebt, heb je geluk want dan heb je een stuk meer keus! De kleuren die bij jou het meest tot zijn recht komen zijn kleuren die lichter zijn dan je huidskleur, zoals beige en wit. Aardetinten komen bij jouw huid ook helemaal tot zijn recht, denk hierbij aan terracotta en smaragd groen. Ook felle kleuren staan jou heel gaaf! Experimenteer eens met neon tinten, die zijn nu weer helemaal in. Probeer bijvoorbeeld eens nude broek gecombineerd met een fel gele tee! Tinten die jij het best kunt vermijden zijn: pistachegroen, olijfgroen en mosterdgeel.

Donkere huid

Heb jij een donkere huid? Dan heb je helemaal geluk! Jou staat bijna alles wel. Felle knalkleuren komen bij jou helemaal tot zijn recht. Roze, geel en oranje zijn voor jou gemaakt. Combineer deze felle items wel altijd met neutrale tinten om je outfit een beetje in evenwicht te houden. Lichte tinten staan jou ook erg luxueus. Denk er wel aan: hoe lichter de kleding, hoe donkerder jouw huid oogt. De kleur die jij het best kan vermijden is bruin. Als jou huid heel donker is kan je ook beter zwart vermijden, het contrast met jouw huidskleur is namelijk niet groot genoeg, dus dit kan niet echt vleiend overkomen.

 

 

Terug naar Style tips