Menu
Geschreven door:
Gastblogger
Gastblogger

YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.

​De basisregels van make-up

Na alle lockdowns en thuiswerkdagen zijn we klaar om helemaal uit te pakken dit voorjaar. Nu we langzaam weer leuke etentjes en feestje hebben, schuiven we die jogginspakken aan de kant en maken we ons klaar voor een gezellig avondje uit in passende party kleding. In deze blog behandelen we de basisregels van het make-up aanbrengen, zodat je klaar bent voor een werklook of feestje.

Welke soorten make-up zijn er?

Een algemene term voor gezicht make-up is teint. Tot deze producten horen eigenlijk alle soorten make-up dat kleur op je gezicht brengt. Denk bijvoorbeeld aan een foundation, blush of bronzer. Het meeste voorkomende product dat kleur op je gezicht geeft is door middel van foundation. Hiermee zorg je ervoor dat je huid net iets meer kleur geeft. Tevens kan dit ook zorgen voor dat je oneffenheden verbergt kunnen worden. Ben je niet zo fan van foundation, dan kan een BB cream een vervangende opties worden aangebracht op je huid. BB cream geeft namelijk niet alleen een kleur op je huid, maar is ook een verzorgende cream voor je gezicht.

Hoe voorkom je vlekken?

Nadat je gezicht met foundation is het belangrijk om je gezicht daarna af te poederen. Door poeder aan te brengen, zorgt het ervoor dat er geen vlekken ontstaan in je gezicht. Daarnaast moet je beginnen aan de binnenkant van je gezicht en met je kwast naar buiten bewegen. Ook is het goed om na te gaan op welk gedeelte van je huid het meest gaat glimmen en daar voornamelijk te gaan poederen. Daarna brengen we een concealer aan. Door een concealer worden de kringen om je ogen weggewerkt en zie je er helemaal niks meer van dat je een slechte nacht heb gehad. Daarnaast komen je ogen beter naar voren door het gebruik van een concealer en ook deze zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Hoe maak je je make-up look af?

Als het gezicht is gedaan, gaan we naar de ogen. Voor de ogen gebruiken we mascara, maar ook oogschaduw. Oogschaduw is er in veel verschillende kleuren en daarbij zit er altijd wel een passende kleur bij voor elke gelegenheid. Daarmee kan je het subtiel houden of helemaal los gaan en alle felle kleuren bij elkaar doen. De laatste touch om je look af te maken is door middel van een highlighter. Een highlighter zorgt ervoor dat je net wat meer glans krijgt over je gezicht. De plekken voor highlighter zijn over het algemeen de jukbeenderen, het puntje van je neus en kuiltje boven je lippen. Plekken die je ook kan doen zijn onder je wenkbrauwen, de binnenkant van je ooghoeken en op je kin.

De dagelijkse make-up begint dus met een foundation of bb cream aanbrengen, daarna gaan we het gezicht afpoederen. Gevolgd door het wegwerken van de kringen onder ogen door middel van concealer. Dan gaan we door naar de ogen en brengen we onze mascara en oogschaduw aan. We maken onze look af met een highlighter en we zijn klaar om op pad te gaan.

Terug naar Tips & Tricks