Menu
Dress like a celeb met de sweater dress

De sweater dress is helemaal hot en happening geweest de laatste jaren. Dat komt omdat dit kledingitem niet alleen super comfortabel zit maar staat ook nog eens stylish staat. En met het koude weer van de afgelopen weken komt de sweater dress tot onze redding om de dagen te vertoeven tot de start van het lenteweer.

Ben je benieuwt hoe de sweater dress door onze geliefde Hollywood sterren gestyled wordt? Wij zetten onze twee favoriete looks voor je op een rijtje.


Ariana Grande: de comfy sweater dress

Ariana Grande wordt gezien als hét stijl icoon van de comfy sweater dress. Na 2 jaar geleden deze look op de kaart te hebben gezet is de sweater dress niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Behalve dat het er super comfortabel uitziet is het ook nog een makkelijke look om samen te stellen én goed te doen met een klein budget.

Sweater dress

Ariana kiest vaak voor een comfortabele oversized sweater dress die tot halverwege het bovenbeen valt. Meestal met een capuchon voor een iet wat sportieve look.

Let er wel even op dat je je armen nog omhoog kunt doen zonder dat je met de billen bloot gaat! Dit risico loop je vaak bij een sweater dress met vleermuismouwen. (Dat gaat toch een beetje ten koste van je comfortabele look).

Over the knee laarzen

Heb je een grote schoenencollectie? Kies dan voor een kleur over the knee laarzen om bij je comfy sweater dress te matchen. Zo ziet de look er net wat meer put together uit. Wij begrijpen het natuurlijk ook als je, net als wij, geen over the knee’s hebt in 20 verschillende kleuren. (Hadden we het maar!). Ga in dit geval voor zwart of beige. Deze kleuren doen het namelijk altijd goed.

Tip: Wil je helemaal on trend zijn? Ga voor slouchy over the knee’s in plaats van de welbekende strakke over the knee laars. Deze zakken door de plooien in elkaar voor een relaxed fit. En laat dit nu perfect matchen met je comfy sweater dress!

Schoudertas

Geen vrouw zou haar huis mogen verlaten zonder een goede tas, ook Ariana Grande natuurlijk niet. Omdat de look al erg nonchalant is kiest Ariana vaak voor een kleine schoudertas óf liefelijk rugzakje om haar sweater dress look compleet te maken.


Hailey Bieber: De chique sweater dress

Misschien bij sommige bekend als Hailey Baldwin, maar haar huwelijk met Justin Bieber in 2018 kan eigenlijk door niemand gemist zijn. Het model lijkt het lot in de loterij getrokken te hebben én beschikt over een geweldige kledingstijl. Hailey loopt namelijk zo de deur uit en is altijd chic gekleed. Dat willen we natuurlijk allemaal! Zo bereik je haar look.

Sweater dress

Hailey Bieber is all about the neutrals, ook wanneer ze gaat voor een sweater dress. Kijk naar sweaters zonder capuchon in een basic kleurtje als grijs. Bonus is dat je deze kleur eindeloos kunt combineren!

Over the knee laarzen

Hailey combineert haar nonchalante look ook met over the knee laarzen. Dit lijkt bijna een ongeschreven regel in celeb city. Ga weer volledig voor de neutrals zoals in het bruin of zwart.

Lange jas

Een lange jas maakt de chique sweater dress helemaal af op de koudere dagen, en die hebben we hier in Nederland genoeg. Wil je helemaal Hailey style gaan? Dan match je de kleur van je lange jas natuurlijk met de kleur van je laarzen.

En ja, als ik zeg lange jas bedoel ik ook écht lange jas. Een model tot de enkels is gelukkig helemaal on trend nu en niet moeilijk te shoppen!

Handtas

Een handtas is de key om deze look af te maken. Een strak model, matchend met je laarzen en jas, maakt de look een geheel. En het pluspunt, je sweater dress springt er echt uit.

Jezelf kleden als een celeb is waarschijnlijk nog nooit zo makkelijk geweest. Heb jij een favoriete look? Check onze shopping catalog eens op de sweater dress en bijbehorende fashion items. Dan loop je er binnen de kortste keren net zo fashionable bij!


Terug naar Get the look