Menu
Tanktop: Stijlvol gemak voor elke dag

Een tanktop is een mouwloos shirt met schouderbanden en een ronde hals. Het heeft de naam te danken aan de gelijkenis met een tankpak, een type bovenkleding dat vaak door tankbemanningen werd gedragen. Tanktops zijn erg populair als casual zomerkleding en sportkleding vanwege hun comfort en luchtigheid. Ze zijn een van de handigste dingen om in je kast te hebben, je kunt ze namelijk met alles stylen! Omdat een tank top vaak basic is, is het superleuk om zelf een outfit eromheen te bouwen. Zo kun je gaan voor een streetwear outfit, een chique outfit, en nog veel meer. We vertellen je er hier meer over.

Verschillende tanktops

Er is zo veel verschillende keuze uit tank tops. We hebben daarom een aantal soorten tanktops op een rijtje gezet met een aantal tips over hoe je deze het beste kunt stijlen. 

Spaghetti bandjes 

Een zomerse en tijdloze optie is natuurlijk de tanktop met de spaghetti bandjes. Deze topjes kunnen niet alleen handig zijn om een outfit te stijlen, maar komen ook van pas als een laagje zodat je het warmer hebt in de winter. Ze komen in allerlei vormen, soorten en stijlen, en er zit er altijd wel eentje bij die bij jouw smaak past!

Haltertopjes

Een leuke zomerse optie voor tank tops zijn de haltertops. Halter tops zijn topjes met dikke of dunne bandjes die achter de nek geknoopt worden om het zo omhoog te houden. Haltertops zijn een superleuk kledingstuk om op een rokje in de zomer te dragen. 

Topjes met dikke bandjes

Tanktops met dikke bandjes kunnen eigenlijk gebruikt worden voor bijna alles als het gaat om kleding. Draag het bijvoorbeeld los op een kort broek of rokje in de zomer. Stijl het samen met een vest of draag het zelfs onder een pak voor een chique look. Een topje met dikke bandjes kan niet ontbreken in jouw kledingkast.

Tank top met details

Er zijn heel erg veel variaties op tanktops. Een leuk idee om je outfit toch net iets interessanter te maken is om voor een tanktop te kiezen met details. Kies bijvoorbeeld voor een tanktop met gekruiste bandjes, een kanten randje of een asymmetrisch design om zo jou outfit op te pimpen. 

Korte tank top

Een korte tanktop of “croptop” is perfect voor een speelse outfit. Een korte tanktop is handig voor in de zomer en staat superleuk op een lossere broek, rokje of korte broek.  Korte tanktops zijn er in alle soorten en maten te vinden, zodat jij er altijd een hebt die bij je outfit past. 

Soorten outfits met tanktops:

Tanktops zijn superhandig omdat je er allerlei outfits mee kunt maken, wij hebben een paar voorbeelden voor je op een rijtje gezet. 

Casual outfit

Door een simpele spijkerbroek te combineren met een tanktop kun je een casual outfit bouwen die perfect is voor alledaags kleding. Als je toch nét voor een iets uitgebreidere look wilt gaan kun je spelen met verschillende accessoires zoals, tassen, riemen, sieraden en vestjes. 

Streetwear

Ga je meer voor een streetwear look? Combineer een tanktop dan met een lossere broek en leuke jassen! Kies voor een leren jas voor een stoere look of een sportvest voor een sportievere look. Vind je streetwear leuk, maar wil je toch nog iets toevoegen? Kies er dan voor om leuke grote oorbellen in te doen bij je look zodat het iets meer “classy” wordt.

Laagjes

Een tanktop is simpelweg perfect om te gebruiken als laagje. Heb je het in de winter snel koud, dan kan een tanktop voor jou handig zijn om onder je trui te dragen. Ook kun je het juist andersom gebruiken, als je het in de zomer warm hebt kun je een tanktop dragen onder je shirt zodat je een laagje uit kunt doen.

Chique outfit

Ook een chique outfit is gemakkelijk om te maken met een tanktop. Je kunt als eerste ervoor kiezen om een tanktop te dragen met een detail zoals een kanten randje voor een chiquere look. Ook is een tanktop perfect voor het dragen op rokjes en onder blazers of zelfs pakken. 

Tanktops in lente 2024

De tanktop is perfect voor comfort, casual stijl en zomerse vrijheid. Of je nu gaat voor de klassieke look of de nieuwere modetrends volgt, de veelzijdigheid van de tanktop maakt het een onmisbaar item in iedere kledingkast. Dus omarm de opkomende lente dagen en geniet van het luchtige gevoel van een tanktop in jouw stijl. 

NA-KD ribbed tank top Dames Tops - Maat Medium NA-KD ribbed tank top Dames Tops - Maat Medium v.a. € 18,04.- Bekijk product via bol.com
Oroblu Dames Pull-on Tops Aster Tank Top Bruin M Oroblu Dames Pull-on Tops Aster Tank Top Bruin M v.a. € 44,96.- Bekijk product via bol.com
Oroblu Dames Pull-on Tops Aster Tank Top Black S Oroblu Dames Pull-on Tops Aster Tank Top Black S v.a. € 49,95.- Bekijk product via bol.com
Schiesser Meisjes tank tops / onderhemden 6 pack Teens Girls Personal Fit Schiesser Meisjes tank tops / onderhemden 6 pack Teens Girls Personal Fit v.a. € 64,95.- Bekijk product via bol.com

Terug naar Style tips