Menu
Dresscode: Smart Casual

Smart betekent netjes. En wat casual betekent weten we allemaal wel. Smart Casual betekent dan ook dat je je casual kleedt, met een nette twist. De dresscode Smart Casual zien we ook steeds vaker voorbijkomen. Soms kan het echter lastig zijn om te weten wat je nou precies wel en niet mag dragen als je een uitnodiging krijgt met een Smart Casual dresscode. Daarom helpen wij jou. Lees hieronder onze tips:

Waar en wanneer Smart Casual

De dresscode Smart Casual zul je bijvoorbeeld tegenkomen creatievere bedrijven zoals reclamebureaus. Ook op gelegenheden zoals een werkborrel of een huwelijksreceptie is het een gebruikelijke dresscode. Daarnaast is de Smart Casual dresscode ook super goed geschikt voor bijvoorbeeld een eerste date of een lunch meeting met je baas!

Het is de bedoeling dat je kleding op speelse en creatieve manieren combineert, zolang je gehele outfit er maar netjes uitziet. Bij een Smart Casual dresscode kun je veel spelen met mooie accessoires.

Smart Casual voor haar

Smart Casual voor dames betekent dat ze er net gekleed uit moet zien, maar ook weer niet te fancy. Zo'n look creëer je makkelijk met een simpele jurk, mooie pumps en een vestje of een blazer. Of je gaat voor een nette broek, met een mooi passende blouse. Een spijkerbroek zal net iets té casual zijn voor deze dresscode, net als sneakers.

Je outfit kun je het beste gewoon simpel, elegant doch makkelijk en comfortabel houden. Probeer hele opvallend prints of stoffen te vermijden. Je kunt een basic nette outfit ook makkelijk accentueren met een mooie opvallende tas, speelsere schoenen of sieraden. Zo creëer je een leuke balans die binnen de Smart Casual dresscode valt!

Smart Casual voor hem

Voor de heren betekent Smart Casual natuurlijk ook netjes en comfortabel. Hierbij hoort dan ook een mooi overhemd. Een goed passend overhemd kun je met verschillende soorten broeken combineren, echter kun je ook als man het beste een spijkerbroek, net als sneakers, vermijden. Dit is net iets té casual. Een pantalon kan juist iets te elegant overkomen. Een mooi passende chino zal de beste optie zijn.

De complete look? Combineer bijvoorbeeld een mooie chino, een overhemd en een colbert met nette, hippe schoenen. Of ga voor zwarte skinny jeans, een mooi passend overhemd en een stropdasje, ook weer met hippe, nette schoenen.

Gemakkelijk te combineren

Smart Casual is casual met een nette twist. Zoals je hierboven ziet, kun je dit soort look eigenlijk heel makkelijk creëren. Hieronder hebben wij een aantal van onze favoriete Smart Casual geschikte items verzameld, voor hem én haar, om het shoppen wat makkelijker te maken. Have fun!

Terug naar Style tips