Menu
Handig en tijdloos: vesten met een rits

Ritsvesten zijn comfortabel en superhandig om te dragen als je een laagje nodig hebt. Een vest met rits is een kledingstuk dat aan de voorzijde is voorzien van een ritssluiting in plaats van knopen of andere sluitingen. Dit ontwerp maakt het gemakkelijk aan te trekken of uit te doen en biedt aanpasbare ventilatie. Vesten met een rits zijn er in allerlei soorten en maten, zo heb je bijvoorbeeld een basic vest, kort vest, wollen vest, sportief vest, in alle kleuren en patronen die je maar wilt! Heb je het te warm? Dan is het super handig om het vest om je middel te knopen zodat je het niet hoeft te dragen. 

Welke stijlen zijn er allemaal?

Er zijn genoeg verschillende vesten met een rits om uit te kiezen, maar welk past het beste bij jou? We hebben er een paar op een rijtje gezet om de keuze iets makkelijker te maken. 

Lang vest met rits

Een tijdloze optie is het lange vest met een rits. Dit soort vesten zijn perfect voor in de winter doordat ze heerlijk warm zijn. De vesten kunnen alledaags gedragen worden met een spijkerbroek en een simpel T-shirt, maar kunnen ook gedragen worden over een jurkje heen voor een andere gelegenheid. De vesten zijn in alle soorten en maten te vinden waardoor ze makkelijk zijn om te combineren met alles wat je maar in je kast hebt hangen.

Kort vest met rits

Ga je liever voor een iets klassiekere uitstraling dan kun  je nooit misgaan met het korte vest met een rits. Korte vesten zijn handig om te dragen wanneer je onzeker bent over het weer, om als laagje mee te nemen, of om te stylen. Korte vesten zijn super comfortabel en met alle leuke kleuren en printen kun je een boost geven aan jouw kledingkast. 

Wollen vest met rits

Wollen vesten zijn heerlijk warm en dan ook perfect om te dragen in de winter. Het wollen vest is makkelijk te combineren met allerlei kledingstukken. Draag het bijvoorbeeld bij een jurkje, rokje of een spijkerbroek. Om de outfit iets chiquer te maken kun je altijd gebruik maken van verschillende accessoires zoals een leuke ketting of grotere oorbellen. Je kunt een wollen vest ook casual dragen met wat sneakers en een T-shirt eronder. 

Sportief vest met rits

Een sportief vest is natuurlijk altijd handig voor bij het sporten. Als je het koud hebt als je begint met sporten met het warm krijgt als je bezig bent, dan is dit kledingstuk simpelweg niet te missen. Naast dat het handig is tijdens het sporten kan een sportief vest ook altijd casual van pas komen. Draag het bijvoorbeeld tijdens een tripje naar de stad met een spijkerbroek en wat sneakers voor een sportieve, maar casual look.

Fleece vest

Fleece vesten worden vaak gebruikt voor sportieve buitenactiviteiten omdat ze warm, ademend, waterafstotend en licht zijn. De vesten zijn tegenwoordig ook nog eens helemaal in! Fleece vesten zijn er in allerlei kleuren en patronen en zijn superleuk om te combineren met een T-shirt en jeans voor de perfecte streetwear outfit. 

Hoe style je een vest met rits?

Het is superleuk en makkelijk om een vest met een rits te stylen voor verschillende gelegenheden. We hebben een paar tips voor je op een rij gezet.

  • Jeans: Een vest met een jeans zorgt voor een casual, maar leuke outfit. We raden aan om, als je een los vest draagt, een strakkere broek te dragen zoals een skinny jeans of flared jeans om de look in balans te brengen.
  • Sieraden: Sieraden zorgen ervoor dat je een look chiquer kan maken zonder veel toe te voegen. Draag bijvoorbeeld grote zilveren of gouden ringen bij je vest  en je outfit ziet er meteen heel anders uit!
  • Speel met alle kleuren en lengtes: Een vest is een leuke manier om een pop of color toe te voegen aan je outfit, maar de lengte van je vest kan ook veel doen. Hoe langer het vest hoe korter je lijkt. Als je langer wilt ogen wordt aangeraden om voor een vest boven knielengte te kiezen, en wil je korter lijken dan kun je het beste kiezen voor een vest net onder de knie

Omarm jouw stijl

Ontdek de veelzijdigheid en stijl van een vest met rits en vind het exemplaar dat perfect aansluit bij jouw persoonlijkheid en behoeften. Laat je kledingkeuze een weerspiegeling zijn van comfort en expressie. Of het nu gaat om een casual dagje uit of een formelere gelegenheid, draag het met zelfvertrouwen. Ga jij een vest gebruiken als handig laagje voor in de lente?

Luhta Ivalo casual vest dames beige Luhta Ivalo casual vest dames beige v.a. € 99,99.- Bekijk product via onze partner
Donnay vest met opstaande kraag (Amber) - Sporttrui - Dames - Maat 3XL - Navy (010) Donnay vest met opstaande kraag (Amber) - Sporttrui - Dames - Maat 3XL - Navy (010) v.a. € 38,85.- Bekijk product via onze partner
C&A Gebreid vest, Beige, Maat: 152 C&A Gebreid vest, Beige, Maat: 152 v.a. € 9,99.- Bekijk product via C&A Mode
C&A Gebreid vest, Paars, Maat: 48 C&A Gebreid vest, Paars, Maat: 48 v.a. € 12,99.- Bekijk product via C&A Mode

Terug naar Style tips