Menu
Geschreven door:
Gastblogger
Gastblogger

YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.

Dit zijn de momenten om een jurk te dragen

Veel vrouwen hebben wat moeite met het dragen van een jurk. Meestal is het gewoon makkelijker om een broek of rok te dragen en die te combineren met een shirt, blouse, singlet of wat dan ook. Een rood zomerjurkje trek je gewoon niet zo snel aan, zeker niet voor een gewone doordeweekse dag op kantoor. Jurken worden vaak geassocieerd met iets feestelijks. Een avondje uit, een bruiloft van vrienden of een feest op het werk. Dan doe je extra je best voor je uiterlijk en veel vrouwen vinden dan dat ze niet in een lange broek kunnen verschijnen.

Online jurkjes shoppen

In veel kledingwinkels is het aanbod aan jurkjes voor dames niet groot. Je moet vaak flink zoeken om ze te vinden tussen de broeken en rokken in allerlei soorten en maten en het enorme aanbod aan blouses, truien en shirts. Online is dat een stuk makkelijker, want daar hoef je alleen maar de desbetreffende categorie in de webshop aan te klikken en je wordt op je wenken bediend. Vaak heb je keuze uit een ruim aanbod van jurken in tal van kleuren en lengtes. Sommige vrouwen houden nu eenmaal van korte jurkjes die ze kunnen dragen in combinatie met een mooie panty of maillot en anderen hebben een voorkeur voor een jurk tot over de knie of zelfs gewoon lang.

Kies een jurk die bij je figuur past

Er zijn zomerjurkjes die weinig aan de fantasie overlaten als het om je figuur gaat. Voorop staat dat je moet dragen waar je je prettig in voelt. Jij beslist wat je draagt en niemand anders. Wel is het natuurlijk zo dat het verstandig is om kleding te kiezen die een beetje bij je figuur past. Nederlandse vrouwen zijn geen Françaises met superslanke figuurtjes. Als je kiest voor een jurk dan kan het verstandig zijn om een model te kiezen dat je rondingen enigszins corrigeert. Ben je juist wel slank dan past een jurk die je figuur accentueert juist wel goed bij je. Het hangt natuurlijk ook van de gelegenheid af waarvoor je de jurk draagt. Aan een strandjurkje stel je minder hoge eisen dan aan de jurk die je draagt voor een belangrijk sollicitatiegesprek.

Nikkie Bangalore jurk Nikkie Bangalore jurk v.a. € 87,47.- Bekijk product
MAICAZZ Dorian jurk MAICAZZ Dorian jurk v.a. € 62,99.- Bekijk product
Nikkie Baraboo jurk Nikkie Baraboo jurk v.a. € 115,47.- Bekijk product
Maicazz Inessa jurk Maicazz Inessa jurk v.a. € 62,99.- Bekijk product

Altijd een jurk? Waarom niet!

Voor sommige vrouwen zijn er geen speciale momenten waarop ze een jurk dragen. Ze hebben gewoon een hekel aan lange broeken en hebben die daarom in de ban gedaan. Het is heel goed mogelijk om het hele jaar door jurken te dragen. Er zijn heerlijk warme maillots voor de winter zodat je ook dan super vrouwelijk voor de dag kunt komen. Jurken met lange mouwen zijn echt niet meer zo tuttig als in de jaren 70 van de vorige eeuw. Er is volop keuze in wintermode voor vrouwen die een broek dragen gewoon niet prettig vinden. Ook hiervoor kun je natuurlijk prima online shoppen.

Terug naar Tips & Tricks