Menu
Zo voorkom je ladders in je panty

Een ladder in je panty.. het gebeurt altijd op het moment dat het écht niet uitkomt. Vlak voor een belangrijke meeting, je sollicitatiegesprek of een date met die leuke jongen. Scherpe nagels en gehaakte stoelen zijn dan ook onze vijanden tijdens het dragen van een panty. Het liefst vermijden we ladders en kiezen we safe voor een jeans. Gelukkig hoeft dat niet meer! Hier een aantal handige tips om die vreselijke ladders te vermijden.

1. Koop de juiste panty

Koop een panty die één of twee maten groter is dan de maat die je normaal draagt. Hierdoor komt er minder spanning op de panty te staan en voorkom je dat je 'm sneller kapot trekt tijdens het aantrekken. Kies natuurlijk niet voor een té grote maat want dat zorgt er weer voor dat je panty niet mooi aansluit aan je benen.

Let bij de aanschaf van je nieuwe panty ook op het aantal denier. Hoe meer denier, hoe kleiner de kans dat er een ladder in je panty ontstaat. Draag je liever dunnere panty's? Kies dan voor een duurdere variant, deze gaat vaak langer mee.

2. Stop je panty in de vriezer

Houd je nieuwe panty even onder de kraan en wring hem vervolgens voorzichtig uit. Stop 'm in een zakje en leg dit zakje een nacht in de vriezer. Laat de panty de volgende dag op kamertemperatuur ontdooien en hij is ready to wear! De kou heeft de stof sterker gemaakt en hierdoor zal 'ie minder snel kapot gaan. Het klinkt misschien gek, maar het is zeker het proberen waard!

3. Vijl je nagels

Eén van de grootste struggles begint al tijdens het aantrekken van je panty. Nog voordat je je panty aan hebt, trek je 'm al kapot met een ruwe nagel. Controleer dus voordat je je panty aantrekt of je nagels (ook je teennagels) haakvrij zijn.

Tip: gebruik de 'oprolmethode' tijdens het aantrekken van je panty. Zo hoeven je voeten maar één keer door een klein stukje panty heen en is de kans op ongelukken kleiner.

4. Draag dunne sokjes onder je panty

Hoe vervelend: je panty heeft de dag overleefd en er is geen gaatje te bekennen. Dan ontdek je bij het uittrekken van je schoenen dat je grote teen dwars door je panty steekt. Erg frustrerend! Kies daarom voor een panty met een verstevigd voetstuk of draag gewoon een paar dunne sokjes onder je panty. Problem solved!

5. Spray met haarlak

Als je eenmaal je panty – zonder scheuren – hebt aangetrokken is het tijd voor de volgende stap. Pak een fles haarlak en spray een beetje haarlak over je panty voor een extra verstevigende laag.

6. Voorzichtig wassen

Nu je je panty niet na één keer dragen hoeft weg te gooien, zul je 'm ook een keer moeten wassen. Je kunt je panty het beste met de hand wassen. Heb je daar geen tijd (lees: zin) voor? Stop 'm dan in een lingeriezakje en was de panty in de wasmachine. Zorg er wel voor dat je items met haakjes of ritsen niet tegelijk wast met je panty om scheuren te voorkomen.

Nadat je je panty hebt gewassen kun je deze het beste aan de lucht laten drogen. Wring 'm zo min mogelijk uit en blijf vooral uit de buurt van de droger!

Mocht er na het toepassen van deze trucs tóch nog een ladder in je panty ontstaan? Breng dan wat transparante nagellak op de uiteindes aan om te voorkomen dat 'ie verder scheurt.

Terug naar Tips & Tricks