Menu
Je kledingkast opruimen doe je zo

Het gevoel dat je voor je kledingkast staat en gewoon helemáál niet weet wat je aan moet trekken. Ik denk dat iedere vrouw hier wel over mee kan praten. Helaas hebben we niet allemaal zo'n super luxe inloopkast en hangen we te veel kleding in een te kleine kast. Je kledingkast opruimen is vaak een hele klus met heuse stressmomentjes.. want wat kan nou weg en wat niet?! Wij geven je tips om je kledingkast opruimen makkelijker (en leuker) te maken. You can do it!

Haal alles uit je kast

Om te beginnen haal je eerst alles uit je kast. En dan ook echt álles. Zo krijg je een goed overzicht van alle kleding die je hebt (hallo shirt dat je al 3 maanden kwijt was!) en creëer je een duidelijk overzicht voor jezelf. Doordat je je kledingkast gaat herinrichten zul je alleen items terugplaatsen die je écht in je kast wilt hebben. En dat is wat we willen: weg met die oude troep.

Sorteer je kleding

Sorteer je kleding per soort en maak daar stapels van. Hemdjes bij hemdjes, rokjes bij rokjes en ga zo maar door. Zo zie je meteen waar je al een hele hoop van hebt en waar misschien ook wel een deel van weg kan. En als dat zo is, heb je meteen weer 'n nieuwe reden om te shoppen. Lucky you!

Selecteer wat weg kan

Als alle kleding is geordend komen we bij het lastigste punt: keuzes maken. Want wat nou als je dat shirtje van 2 jaar geleden nét nadat je 'm hebt weg gedaan opeens aan wilt? Geloof ons: die kans is klein. Heel klein. Oude kleding waar je op uitgekeken bent zul je echt niet meer dragen. Dus maak keuzes en ruim lekker op!

Scheid seizoenen van elkaar

Als je je kledingkast opruimt is het handig om alleen kleding die je nu kunt dragen in je kast te hangen. Zo voorkom je een overvolle kledingkast en houd je overzicht. Berg kleding voor andere seizoenen bijvoorbeeld in een kast op zolder op. Hierdoor krijg je meer overzicht en kun je sneller leuke outfits bij elkaar zoeken.

Bepaal wat je wilt ophangen en opvouwen

Naast het feit dat sommige items gewoon moeten hangen om mooi te blijven, ziet het er ook nog eens heel overzichtelijk en netjes uit. Je ziet in één oogopslag wat er allemaal in je kast hangt en hoeft geen hoge stapels meer door te spitten om een leuk blouseje te vinden.

Hang en leg alles op kleur

Leg alle opgevouwen items op kleur bij elkaar en doe dit ook bij de hangende kleding. Ook dit geeft een overzicht van alles wat in je kast hangt en zorgt ervoor dat je sneller het kledingstuk vindt dat je zoekt. And last but not least: het ziet er ook nog eens héél mooi uit. Je kledingkast opruimen was nog nooit zo makkelijk!

Haal schoenen uit je kast

Waarschijnlijk ben je blij met het resultaat maar is er nog één ding waar je tegenaan loopt: je schoenen. Haal alle schoenen uit je kast en plaats ze in een schoenenrek. Ook hierbij geldt: soort bij soort. Zo heb je zelfs in het donker je favoriete paar schoenen snel gevonden.

 

Ondertussen blijven wij gewoon dromen over een super deluxe inloopkast als we onze kledingkast opruimen...

 

Terug naar Tips & Tricks