Menu
Zo maak je witte sneakers weer wit

Waarschijnlijk hebben we er allemaal wel een paar van in onze kast staan en kunnen we er vooral nooit genoeg van krijgen: witte sneakers. Ze passen werkelijk bij iedere outfit en tegenwoordig kun je ze het hele jaar door dragen. Het liefst zien we ons witte schoeisel zó wit alsof ze net uit de doos komen. Zonder krasjes, vlekken of strepen. Voor wie dacht dat witte sneakers schoonmaken onmogelijk was: hier een aantal handige trucs om jouw favoriete schoeisel weer te laten shinen! Dus haal die schoenen maar uit de kast en laat ze stralen als nooit tevoren.

Voorkomen is beter dan genezen

Voordat je met je witte sneakers naar buiten gaat is het belangrijk dat je ze eerst goed inspuit. Een goede beschermingsspray houdt een hoop vuil van je sneakers en bespaart je al veel ellende! Bewaar je schoenen verder op een donkere en droge plek bij zonlicht vandaan. Zonlicht zorgt namelijk snel voor verkleuringen en dat probeer jij juist tegen te gaan.

Gebruik witte azijn

Oeps.. tóch een vlek? Breng een scheutje azijn aan op een droog, schoon doekje en probeer de vlekken weg te boenen. Lost het niets op? Pak dan wat milde shampoo en schrob de vlekken weg. Je witte sneakers schoonmaken met azijn kun je het beste doen met een tandenborstel of een ander klein borsteltje waarmee je alle plekken raakt.

Vaseline

Vaseline.. waar 't wel niet allemaal goed voor is! Je kunt er zelfs je leren witte sneakers mee schoonmaken. Breng een laagje vaseline aan op je schoenen met een zacht doekje, wrijf het door middel van ronddraaiende bewegingen in, laat de schoenen een paar uur zo staan en haal de vaseline er vervolgens weer met een schoon doekje af.

Geen vaseline in huis? Pak dan gewoon tijdens je ochtend- of avondritueel een klodder tandpasta en wrijf je witte leren schoenen met een doekje of oude tandenborstel hiermee in. Je witte sneakers weer wit maken was nog nooit zo makkelijk! :-)

Wit suède

Suède witte sneakers schoonmaken doe je met een suèdeborstel. Ga vooral niet met een doekje boenen om vlekken uit je schoenen te halen. Dit zorgt er bij suède namelijk voor dat het júist in de schoen trekt en dat wil jij voorkomen!

Vervang ook je veters

Hoe wit je schoenen ook zijn, met een paar vieze veters lijken je schoenen al snel vuil. Vergeet daarom niet om ook je veters regelmatig te vervangen of te wassen als je je witte sneakers schoonmaakt. Alleen je veters een opknapbeurt geven helpt vaak al een hele hoop als je je witte sneakers weer wit wilt maken.

Bleken

Heb je alles geprobeerd om je witte sneakers weer wit te maken, maar gaan die vervelende vlekken maar niet weg? Dan is er nog één optie: bleken. Pak een bak met water en doe daar een héél klein beetje bleek bij. Doop een klein borsteltje of een tandenborstel in het water en poetsen maar!

Tip: zorg dat je niet teveel bleek gebruikt. Teveel bleek zorgt namelijk voor verkleuring en die probeer jij juist weg te poetsen...

 

 

Terug naar Tips & Tricks
Geschreven door:
Sharon
Sharon

Houdt van de zomer, maar vindt de herfst leuker qua mode: laagjes! Mix & match met kleuren en materialen. Heeft ruim 80 soorten nagellak.