Menu
Dé modekleuren voor de lente en zomer - 2021

Het voorjaar staat alweer om de hoek! En om het grauwe, saaie weer van de winter snel te vergeten nemen wij je alvast mee naar dé lente en zomerkleuren van 2021! Want na de wanhoop die we 2020 noemen kan iedereen wel weer een vrolijk vooruitzicht gebruiken. En dat is precies wat de lente en zomerkleuren van dit jaar je gaan bieden. Met een lijstje van échte feelgood kleuren om een statement te maken. Want binnen zitten in onze huispakken hebben we nu wel weer genoeg gedaan.

Dominerende modekleuren

Net als elk jaar heeft 2021 enkele dominerende kleuren binnen de modewereld. Dit betekent dat je deze kleuren overal terug gaat zien. Het zijn dan ook modekleuren die echt in het oog springen en perfect bij het seizoen passen. Wij zijn nog nooit zo enthousiast geweest!

Illuminating – Geel

Ook wel dé modekleur van aankomende lente en zomer. Illuminating yellow is een heldere kleur geel, die ons ook wel doet denken aan de heerlijke zomer zon. De letterlijke vertaling van deze modekleur is dan ook verhelderend. Dit maakt het de perfecte kleur voor een trendy look.

In combinatie met Ultimate Gray is deze kleur door Pantone uitgeroepen tot ‘kleur van het jaar 2021’.

Marigold – Oranje

Ken je die kleine, leuke goudsbloemetjes die altijd in de zomer te zien zijn? In het Engels heten deze bloemetjes ook wel Marigold, met een prachtige goud oranje gloed geeft deze modekleur een echte zomerboost aan je garderobe.

Hallo felle modekleuren

Waar pastelkleuren lange tijd vooraan in onze zomergarderobes hebben gelegen, is het nu tijd om te shinen in schitterende, felle modekleuren. Alhoewel pastel nog niet totaal verdwenen is, lijkt de catwalk toe te zijn aan iets nieuws. Daarom is de aankomende lente/zomer het perfecte moment voor deze prachtige modekleuren.

Mint – Groen

Deze diepe, felle kleur groen doet meteen wegdromen naar de natuur. Met het frisse uiterlijk is het ideaal voor vakanties en lekkere dagjes weg.

French Blue – Diep Blauw

Ook French blue is een diepe kleur. Waar het ver van lichtblauw af lijkt te liggen is het ook weer een stuk helderder dan donkerblauw. Dat maakt deze modekleur uitermate geschikt voor de zomer. Het geeft je echte beach vibes en is lekker makkelijk te combineren!

Amethys Orchid - Paars

Deze prachtige paarse kleur mag zeker niet gemist worden in jouw lente en zomer garderobe. Het is iet wat feller dan lila, daardoor is het prachtig te combineren met de volgende modekleur van 2021, namelijk raspberry sorbet.

Raspberry Sorbet - Roze

Waar zouden we zijn in de zomer zonder een heerlijke roze modekleur? Ja juist, helemaal nergens. Ook met roze gaan we voor een mooie, felle kleur met raspberry sorbet. Er komen al veel volledige sets voorbij in deze modekleur, maar hij is ook ideaal om te combineren in je accessoires. Wij krijgen in ieder geval direct zin in een ijsje bij het zien van deze schitterende modekleur!

Pless® - Blouse kraagje dames - Losse kraag voor onder je trui of jurkje - One size - Blauw Pless® - Blouse kraagje dames - Losse kraag voor onder je trui of jurkje - One size - Blauw v.a. € 16,95.- Bekijk product
Blouse Kraagje Voor Vrouwen – One Size – Blauw – Voor Onder Een Trui Of Jurkje Blouse Kraagje Voor Vrouwen – One Size – Blauw – Voor Onder Een Trui Of Jurkje v.a. € 10,99.- Bekijk product
Dames Zomer Print Sjaal - Leela Dames Zomer Print Sjaal - Leela v.a. € 18,95.- Bekijk product
Sjaal Dames Zomer Sjaal Blauw Sjaal Dames Zomer Sjaal Blauw v.a. € 29,95.- Bekijk product
Sjaal Dames Zomer Sjaal Roze Sjaal Dames Zomer Sjaal Roze v.a. € 19,95.- Bekijk product
Sjaal Dames Zomer Sjaal Groen Sjaal Dames Zomer Sjaal Groen v.a. € 24,95.- Bekijk product

Pastel, maar dan net even anders!

De volgende kleuren hebben wel wat weg van pastel, want we kunnen deze typische zomertint natuurlijk niet ineens elimineren uit onze garderobe. Wel is het dit jaar iet wat creatiever aangepakt. Simpele kleuren als pastel roze, pastel groen en pastel blauw maken plaats voor enkele nieuwe modekleuren.

Wist je al dat pastel kleuren vreselijk blijken te zijn om te dragen op foto’s? Lees direct waarom in onze blogpost: Draag deze kleur niet op foto’s. Zo, toch maar even een andere outfit kiezen voor die fotoshoot!

Burned Ash – Licht Turquoise

Waarom zou je licht blauw of licht groen dragen als je het ook kunt combineren. Burned Ash is een plant waarvan de kleur erg veel weg heeft van een lichte, bijna pastel achtige kleur turquoise. Ideaal dus voor die zomer vibes.

Burnt Coral – Licht Koraal

De prachtige kleur van koraal is bij velen wel bekent. Deze modekleur is voor de lente en zomer van 2021 net even in een ander jasje gestoken. Met een lichtere gloed belandt burnt coral net op het randje van de pastelkleuren. En zijn wij daar even blij mee!

Natuurlijk is het altijd belangrijk dat je kijkt naar kleuren die bij jou passen. Geef je eigen draai aan deze modekleuren en zorg ervoor dat jij je op je gemak voelt in wat je draagt. Zelfvertrouwen blijft toch altijd het aller mooiste!

Terug naar Style tips