Menu
Hierom heb je dus een gele tas nodig in 2021!

Geel, het is een van de vrolijkste kleuren die er bestaan. Het kenmerkt de zon, de warmte en daarmee de start van het mooie weer. Dat is natuurlijk iets waar we allemaal met smart op zitten te wachten! Niet gek dus dat Illuminating Yellow één van de twee Pantone kleuren voor dit jaar is geworden. Hoewel deze knalkleur overal op de catwalk te zien is blijkt één specifiek fashion item extra speciaal. Een gele tas is namelijk dé mode accessoire die niet in je garderobe mag missen dit jaar.

Misschien heb je al een leuk exemplaar in deze knalkleur gevonden, in dat geval ben jij helemaal spring ready. Het kan natuurlijk ook dat je nog op zoek bent naar wat outfit inspiratie. De beste combinaties lees je daarom nu bij ons.

Wist je dat een knalgele tas perfect is voor vrouwen met het sterrenbeeld tweeling? Dat komt door hun vrolijke persoonlijkheid en liefde van kleuren. Ben jij geen tweeling? Lees dan direct welke tas juist bij jouw sterrenbeeld past!

Waarom kiezen we massaal voor geel?

Het is hierboven al een beetje uitgelegd, maar Illuminating Yellow is, samen met Ultimate Grey, de Pantone kleur van 2021. Nu vraag je je misschien af wat Pantone kleuren zijn, en waarom deze zo belangrijk zijn binnen de fashion wereld. Het is ook helemaal niet gek dat je hier nog niet bekent mee bent. Het Pantone Matching Systeem is namelijk een verzameling van 15 basiskleuren met elk een eigen kleurcode én naam. Je kunt het een beetje vergelijken met CMYK en RGB voor drukwerk en beeldschermen. Echter worden Pantone kleuren vaak gebruikt door verfmakers en ontwerpers om de juiste kleur uit de drukpers te krijgen.

Pantone brengt sinds 2000 elk jaar de kleur van het jaar uit, in 2021 is dit Illuminating Yellow geworden. Hiermee spelen zij jaar op jaar in op trends én zetten zij de toon voor fashion designers en interieur styling wereldwijd.

Hoe combineer ik een gele tas?

Celebs als Rihanna, Kim Kardashian en Vanessa Hudgens gingen je al voor. De een kiest liever voor een prachtige felgele handtas waar de ander juist paradeert met een subtielere gele schoudertas. Wij zetten de beste kleurcombinaties voor je op een rij.

Pop of color

Dit klinkt misschien logisch maar combineer je gele tas met een full black of full white outfit. Dit zorgt ervoor dat de gele kleur van je tas er nog meer uitspringt. En laat dat nu eens zijn wat we graag willen!

Nog meer geel

Dat de gele tas goed te combineren is met basic kleuren had je vast wel geweten. Echter kun je je gele tas ook gemakkelijk combineren bij andere gele items. Het is niet voor niets kleur van het jaar! Kies voor een detail in de broek óf ga all out met een compleet geel pak.

Surf je liever wat meer in het midden met je outfit? Dan kun je ook kiezen voor één kleding item om te matchen met je gele tas. Denk aan een rok of luchtige blazer voor dat echte zomerse gevoel.

Kies complementaire kleuren

Het kleurenwiel, je bent er vast bekend mee. Behalve dat je dit vroeger nodig had voor je tekenlessen kan het ook perfect ingezet worden voor het combineren van felle kleuren in je outfit. Wanneer je gaat voor complementaire kleuren (groen en oranje) weet je namelijk zeker dat deze de gele kleur van je tas goed zullen doen.

Tegenovergesteld doet het ook altijd goed

En ja hoor, nog even terug naar het kleurenwiel. Niet alleen complementaire kleuren passen bij elkaar, ook tegenovergestelde kleuren zijn een goede match voor in je garderobe. Bij die vrolijke, gele tas past dus prima een diep paarse outfit.

Do you like what we are saying? Lees verder over hippe, onverwachte kleurcombinaties en loop er direct on trend bij.

Ook fan?

Zie je? Het combineren van een gele tas valt reuze mee. Des te meer reden dus om er eentje in te slaan voor dit jaar! Er zijn al verschillende prachtige tassen op de markt. Denk aan bekende designers als Nikki, Tommy Hilfinger en Michael Kors, maar ook vind je deze showstopper bij steeds meer locale boutiques. Dus, ga jij ook voor die gele handtas dit jaar? Of kies je juist voor dat leuke gele schoudertasje?

Terug naar Trend watch