Menu
Zonnebrillen voor verschillende buitenactiviteiten

Zonnebrillen worden vaak gebruikt als een stijlvol accessoire. Maar wat men vaak vergeet is dat er een hele praktische kant aan een zonnebril zit. Er zijn zonnebrillen voor verschillende buitenactiviteiten, of je nu gaat hardlopen, wielrennen, vissen of gewoon een dagje naar het strand gaat, een zonnebril is bedoeld om jou te beschermen tegen schadelijke zonnestralen en je zicht te optimaliseren.

Hardlopen

Een van de meest voorkomende zonnebrillen voor buitenactiviteiten zijn de sport zonnebrillen, deze zijn ideaal voor het hardlopen. Voor hardlopen is het belangrijk dat je een lichte en comfortabele zonnebril hebt. Vaak hebben ze een antislip neussteun en antislip brilpoten, zodat het niet van je gezicht kan afglijden tijdens het hardlopen. Probeer bij de keuze van een zonnebril te gaan voor een bril met lenzen die de schittering vermindert. Tijdens het hardlopen komt het vaak voor dat je last hebt van reflecties via het asfalt of water. Met de juiste lenzen kun je dit voorkomen.

Wielrennen

Een zonnebril voor tijdens het wielrennen kan vele voordelen met zich meebrengen. Naast bescherming tegen de zon en verbeteren van je zicht, beschermt een zonnebril of een gewone bril op sterkte je ogen tegen de wind, stof en insecten. Tijdens zonnige dagen kun je uiteraard het best voor een zonnebril gaan. Door de specifieke houding op de fiets moet je rekening houden met lenzen die voldoende dekking bieden voor je ogen en perfect aansluiten op je gezicht. Op deze manier hou jij het beste zicht en bescherm je je ogen tegen de uv-straling van de zon.

Watersport

Ook bij watersporten zoals surfen, zeilen of zelfs vissen is een goede zonnebril van groot belang. Zonder de juiste lenzen kun je enorm veel last krijgen van reflecties en schitteringen van de zon op het water. Kies daarom voor een zonnebril met de juiste lenzen die het liefst ook gepolariseerd zijn. Daarnaast kan het ook verstandig zijn om voor een zonnebril te gaan die blijft drijven als het in het water. Zo kun jij je bril altijd terugvinden en voorkom je dat hij naar de bodem zinkt.

Dagje uit

Zelfs voor een normaal dagje uit kan een zonnebril goed van pas komen. Kies een zonnebril die voldoende uv-bescherming biedt en lenzen die fel zonlicht kunnen filteren. Voor een normaal dagje uit is de keuze wat breder. Uiteraard kun je ook de sportmodellen gebruiken voor een dagje uit, maar dit is geen must. Kies een montuur dat past bij jouw stijl en die het meest comfortabel voor jou is. Zo kun jij optimaal genieten van een dagje uit in de volle zon!

Terug naar Trend watch