Menu
Skincare voor mannen

Als het gaat om goede huidverzorging, denken veel mensen meteen aan vrouwen. Maar ook mannen hebben zeker profijt bij een goede huidverzorgingsroutine. Mannen hebben over het algemeen een dikkere huid, meer talgproductie en meer kans op oneffenheden en rimpels dan vrouwen. Daarom is het belangrijk om te investeren in de juiste huidverzorgingsproducten en routines.

Stap 1. Reiniging

Een goede huidverzorgingsroutine voor mannen begint met reiniging. Het is belangrijk om een milde reiniger te gebruiken die vuil, olie en onzuiverheden van de huid verwijdert zonder de natuurlijke oliën van de huid te beschadigen. Een gezichtsreiniger die geschikt is voor alle huidtypes is bijvoorbeeld een goede keuze. Hiermee verwijder je overtollig vuil waardoor je minder last krijgt van oneffenheden.

Stap 2. Scrubben

Na het reinigen is het tijd om de de dode huidcellen voorzichtig te verwijderen. Hierdoor verwijder je de huidcellen die poriën kunnen laten verstoppen en dit kan weer leiden tot puistjes of andere huidproblemen. Het beste voor mannen is om één of twee keer per week het hele gezicht te scrubben. De huid krijgt namelijk een gezonde en frisse uitstraling door het scrubben.

Stap 3. Hydrateren

De volgende stap is het hydrateren van de huid. Hydratatie voorkomt uitdroging van de huid en verlaagt de kans op rimpels. Doordat mannen vaker van zichzelf een vettere huid hebben, is het slim om als man zijnde een olievrije moisturizer te gebruiken zodat de poriën open blijven en de huid niet nog vetter wordt. 

Algemene tips

Een tip wat bij elk huidtype van toepassing is, is het beschermen tegen de zon. Mannen moeten elke dag een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 gebruiken, ook op bewolkte dagen. Dit helpt schade aan de huid door UV-straling te voorkomen.

Een andere tip waar de mannen onder ons op kunnen letten is de manier van scheren. Scheren kan de huid irriteren en leiden tot ingegroeide haartjes. De beste manier om dit te kunnen voorkomen is  gebruik te maken van een scheercrème of -gel. Daarnaast is een schoon en scherp scheermesje een must om goed voor de huid te kunnen zorgen.

Ten slotte kan het drinken van voldoende water en het eten van veel fruit en groenten ook bijdragen aan een gezonde en stralende huid. Het is belangrijk om een routine te ontwikkelen die bij jouw huid past. Dit is het gebruiken van producten die zijn ontworpen voor hun huidtype en -behoeften. Door regelmatig te reinigen, scrubben, hydrateren en te beschermen tegen de zon, kunnen mannen een gezonde en stralende huid behouden. Het hoeft allemaal niet ingewikkeld te zijn, zolang je maar consequent bent in je routine en zorgt voor je huid.

Terug naar Tips & Tricks