Menu
Geschreven door:
Gastblogger
Gastblogger

YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.

Van rode tot blauwe lenzen: de juiste kleurlenzen voor elke gelegenheid

Of je nu voor een feestje de kleur van je ogen wil veranderen of dat je elke dag naar het werk je oogkleur met een paar tinten wil veranderen: de juiste kleurlenzen zijn er voor iedereen.
Beroemdheden dragen ze aan de lopende band, maar je hoeft niet beroemd te zijn om kleurlenzen te kunnen dragen. Wij helpen je daarom graag met het vinden van de juiste kleurlenzen en informeren je over kleuren en doorzichtigheid.

Doorzichtige en ondoorzichtige kleurlenzen: wat is het verschil?

Kleurlenzen zijn er in twee varianten, namelijk doorzichtige en ondoorzichtige kleurlenzen. Als je kleurlenzen gaat bestellen, is het belangrijk dat je op dit onderscheid let. Ondoorzichtige kleurlenzen zijn namelijk niet transparant, waardoor je jouw blauwe ogen bijvoorbeeld kunt omtoveren in paarse, rode of groene ogen. Met doorzichtige kleurlenzen bereik je niet hetzelfde effect, omdat deze wel transparant zijn. De kleur van je iris schijnt dus door de lens heen, alleen wordt de kleur door de lens met een paar tinten donkerder of lichter gemaakt. Je ogen hebben daardoor nog steeds dezelfde kleur, alleen is deze kleur intenser of minder intens gemaakt door de lenzen.

Wanneer draag je kleurlenzen?

Hoewel kleurlenzen klinkt als iets dat vooral beroemdheden dragen, is het dragen van kleurlenzen eigenlijk best gangbaar. Sommige mensen vinden de kleur die hun iris krijgt door de contactlens bijvoorbeeld beter passen bij hun ogen, waardoor ze elke dag doorzichtige kleurlenzen dragen. Ook voor een feestje of festival is het leuk om de kleur van je iris aan te passen als finishing touch, zodat je ogen met je outfit matchen. Als je echter bijziend of verziend bent, is het belangrijk dat je kleurlenzen op sterkte bestelt. Je wil immers wel scherp kunnen blijven kijken en je kunt geen reguliere lenzen over je kleurlenzen dragen. Net als reguliere lenzen kun je gekleurde lenzen online bestellen.

In welke kleuren bestaan gekleurde lenzen?

Kleurlenzen zijn er in allerlei kleuren, maar de meest voorkomende kleuren zijn natuurlijke kleuren. Denk hierbij aan blauw-, grijs-, bruin- en groentinten, die zowel in de doorzichtige als ondoorzichtige variant beschikbaar zijn. Voor een feestje is het daarentegen leuker om je ogen in een opvallende kleur te veranderen, zoals rood of paars. Ook deze kleurlenzen zijn verkrijgbaar, hoewel je misschien wat meer moet zoeken om de juiste soort te vinden. Laat dit je er echter niet van weerhouden om kleurlenzen te dragen, want kleurlenzen zijn er voor iedereen!

Terug naar Style tips