Menu
Geschreven door:
Gastblogger
Gastblogger

YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.

Pas je interieur aan op je kledingstijl

Wist je dat kleding en interieur meer met elkaar verbonden zijn dan je misschien zou denken? Net als dat wij onze kledij op het seizoen van het moment aanpassen, kunnen we dit ook doen met het interieur. Op deze manier kunnen we zowel onze kleding als ons interieur lekker afwisselend houden. Een van de manieren om je interieur op het seizoen aan te passen, is door de accessoires op jouw bank te veranderen. Deze kleine aanpassingen kunnen een grotere impact op de algehele sfeer van je woonkamer hebben dan je denkt. In dit artikel lees je meer over hoe je je door jouw eigen kledingkast kunt laten inspireren bij het seizoensgebonden decoreren van jouw woning.

Laat je inspireren door jouw eigen kleding

Zoals hierboven al even aan bod gekomen is, heeft de seizoenswisseling logischerwijs invloed op de kleding die we dragen. In de zomer zullen we eerder neigen naar dunne, lichte stoffen, terwijl we in de winter sneller zullen grijpen naar robuuste, grove stoffen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een grofgebreide trui. Maar, natuurlijk is niet alleen de textuur iets dat seizoensgebonden is. Per seizoen kiezen we ook voor andere kleuren en printjes in onze kledij. Denk aan de warme oranje tinten die goed passen bij de herfst, en de frisse tinten die we graag dragen in de lente.

Zo is de kleding die je draagt dus op verschillende manieren seizoensgebonden, en zullen verschillende kleuren, prints en texturen dan ook een associatie met een ander seizoen meebrengen. Op deze manier vormt jouw kledingkast dus een uitstekende inspiratiebron voor jouw interieur wanneer je voor een afwisselende sfeer in huis wilt gaan. Trek je kledingkast open, en sorteer eens welke kleding jij per seizoen voornamelijk draagt. Kijk eens naar de kleuren en patronen die jij het meest per seizoen draagt. Mocht je zin hebben in een creatieve middag, dan is een manier waarop je dit kunt doen door een moodboard te maken per seizoen. Zo kun je jouw favoriete kleuren, texturen en prints per seizoen visualiseren. 

Van kledingkast naar decoratie

Nu je jouw meest gedragen kleuren, prints en texturen aan de juiste seizoenen hebt gekoppeld, is het tijd om deze toe te passen op de decoratie in jouw woning. Een slimme manier om de sfeer in je woning seizoensgebonden aan te passen, is door de decoratie op je hoekbank aan te passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kussens en dekens die op jouw bank liggen. Kijk naar je zelfgemaakte moodboard, en pas de kleuren, prints en texturen hiervan toe op de nieuwe kussens en dekens die jij in huis haalt. Dit werkt natuurlijk het beste wanneer je een neutrale bank hebt. Denk daarbij aan een lichte, beige stoffen bank. Deze kun je met jouw nieuwe decoratiestukken omtoveren zodat deze past bij elk seizoen.

Op deze manier kun jij per seizoen zelf een bank samen te stellen die past bij de juiste sfeer.

camel active Grof gebreide trui beanie - Maat menswear-OS - Antrazit camel active Grof gebreide trui beanie - Maat menswear-OS - Antrazit v.a. € 21,95.- Bekijk product
camel active Grof gebreide trui beanie - Maat menswear-OS - Blauw camel active Grof gebreide trui beanie - Maat menswear-OS - Blauw v.a. € 21,95.- Bekijk product
Maicazz Hanne trui Maicazz Hanne trui v.a. € 48,99.- Bekijk product
Maicazz Helles trui Maicazz Helles trui v.a. € 34,99.- Bekijk product

Terug naar Style tips