Menu
How to: Rood combineren

Een kleur van passie en van wijn. De kleur rood is hot en tevens altijd te dragen! Doordat er zoveel verschillende tinten zijn, is er voor elk seizoen en zeker ook voor elke vrouw een mooie rood. Maar omdat de kleur vaak gezien wordt als sexy en super vrouwelijk, kan het moeilijk zijn om rood te combineren in het dagelijkse leven. Wij hebben daarom onze favoriete manieren van rood combineren op een rijtje gezet. Lees verder als jij wil weten hoe je als lady in red stijlvol de dagen door kan!

Subtiel rood combineren

Durf je het nog niet aan om helemaal rood te gaan? Combineer de kleur dan subtiel door één rood item aan je outfit toe te voegen. De rest van je outfit houd je neutraal. In de herfst en winter kun je bijvoorbeeld een donkerrode broek combineren met een zwart bloesje en de accessoires hou je dan ook minimaal. Deze outfit kan geweldig zijn voor je kantoorbaan maar ook heel casual, afhankelijk van de materialen die je kiest. Wat ook ontzettend leuk is, is een rood rokje combineren op dezelfde manier, met blote benen of een zwarte panty. Maak de outfit helemaal af met een rode lipstick in ongeveer dezelfde tint als het rode kledingstuk dat je hebt gekozen.

Natuurlijk kan het ook heel subtiel door alleen je accessoires rood te kiezen, zoals een rode tas of schoenen. De rest van je outfit is dan ook weer neutraal!

Lady in red

Voor een sexy en super vrouwelijke look ga je voor een rode jurk. Rood combineren wordt dan heel makkelijk, aangezien je alleen nog maar accessoires hoeft toe te voegen. Een goed passende rode jurk is een easy outfit. Weer afhankelijk van het materiaal, de pasvorm, de accessoires en wellicht ook de roodtint die je kiest, kan de outfit heel casual of heel dressy zijn. Maar sexy zal een rode jurk altijd wel een beetje zijn!

Van top tot teen rode outfit?

Dit kan misschien een beetje té zijn voor de meeste mensen, maar voor degenen die het durven is het super hot! Van top tot teen rood gaan, met bijvoorbeeld een broekpak is super trendy. Om nog een stapje verder te gaan, combineer je verschillende roodtinten met elkaar. Bijvoorbeeld een true rood broekpak combineren met bordeaux rode schoenen en topje. Ook leuk: een dieprode broek of rok combineren met een een felrode trui. Zo'n helemaal rode outfit is super stylish, maar wel gewaagd!

Wat ook niet onbelangrijk is, is dat je eerst even checkt welke soort roodtinten bij je passen. Bij elke huidskleur passen namelijk andere tinten. Als je dan weet in welke roodfamilie je moet shoppen, is het een must om minimaal 1 rood item in je kledingkast te hebben. Wij hebben hieronder onze favoriete rode basics voor jou verzameld, die je het jaar rond kunt dragen! Happy shopping!

Terug naar Style tips