Menu
De mode kleuren van 2024

Wat zijn de kleuren van 2024? De fashionweek van december is geweest en we weten nu welke kleuren er helemaal in zijn voor het jaar 2024.  Deze herfst en winter waren de kleuren vooral bruin, rood en beige. Dit jaar gaan we veel kleuren zien. De pastelkleuren kun je niet aan ontkomen. Maar de rode kleur blijft ook terugkomen. Ontdek dé fashion kleuren van 2024! 

Pastels 

Het is geen kleur, maar we gaan het veel terug zien in 2024. Pastelkleuren zijn helemaal in. Op de catwalks zagen we veel babyblauw, koraalachtige kleuren en pastel roze tinten. Modehuizen zoals Acne Studios en Chanel hadden veel pastel kleuren in de collectie. Ga voor een pastel jurk voor een avondje uit of een etentje. Combineer deze jurk met de schoenentrends van 2024 zoals platform sandalen of kitten heels. 

Goud 

Naast pastel kleuren kwam de kleur goud veel terug op de catwalks tijdens fashion week. In 2023 was de kleur zilver helemaal in. We zagen overal zilveren metallic kleding. Zoals de zilver metallic broek. Dit jaar gaan we veel goudkleurige metallics terug zien. We zagen de kleur terugkomen bij Tom Ford en Miu Miu in de collectie. Je kan gaan voor een gouden top, jurk of als je nog statement schoenen nodig hebt; gouden ballerina’s.  

Zwart 

Ondanks alle felle en opvallende kleuren komt de kleur zwart ook terug in het jaar 2024. Tijdens de fashion week in Londen en New York was ongeveer 28% van de items om de catwalk zwart. Christian Dior, Chanel en Acne Studios hadden volledige looks in het zwart en het maakt een groot onderdeel uit van hun collecties. 

Blauw

De populairste kleur van het jaar 2024 is blauw. We gaan het terug zien in verschillende tinten. Gucci gebruikte veel koningsblauw in haar collectie. Daarnaast zien we ook lichtere kleuren blauw terugkomen op de catwalks. De ijsblauwe kleur die we ook veel zien in de mode kleuren van de winter 2023 blijft populair. Prada liet de kleur meerdere malen terugkomen op de catwalk. We zagen de blauwe kleuren vooral gecombineerd worden met rood.     

Rood

Vuurrood is de kleur van 2024. We zagen deze kleur al in de herfst en winter, maar we trekken hem door naar de zomer en lente van 2024. Bij Max Mara, Jacquemus en Louis Vuitton sprong de kleur er echt uit. We gaan het veel terug zien in accessoires, maar ook in jurken. 

Sweater Jurk Rendier Rood - Dames Sweater Jurk Rendier Rood - Dames v.a. € 21,99.- Bekijk product via bol.com
Jurk - Mini-jurk Dames - Knielengte - Rood - Maat M Jurk - Mini-jurk Dames - Knielengte - Rood - Maat M v.a. € 26,95.- Bekijk product via bol.com
Dames Jurk - Mini Jurk - Korte Mouw - Rood - Maat M Dames Jurk - Mini Jurk - Korte Mouw - Rood - Maat M v.a. € 29,95.- Bekijk product via bol.com
Luhta Anita dames jurk casual rood Luhta Anita dames jurk casual rood v.a. € 54,99.- Bekijk product via bol.com

Terug naar Trend watch