Menu
De schoenentrends van 2024

Schoenen kunnen het verschil maken in je outfits. Daarom is het een goed idee om op de hoogte te blijven van de trends als het gaat om schoenen. We gaan in de lente/zomer van 2024 een aantal trends zien die we nog niet eerder hebben gezien. Andere trends nemen we mee uit 2023. Ontdek ook alle fashiontrends van 2024. Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends. 

Strikjes 

We zien strikjes overal in de mode- en beautywereld. Het is dus niet gek dat we het ook terugzien in de schoenentrends van 2024. Modehuizen zoals Chanel en Versace stuurden hun modellen de catwalk op in muiltjes met strikjes. We zien de strikken subtiel terug in schoenen, maar ook als echte statement pieces! De modewereld is helemaal gek op damesachtige schoenen, dus strikjes konden niet ontbreken. 

Platform schoenen

In de lente en zomer gaan we veel platform schoenen zien, vooral platform sandalen. Met deze ga je de hoogte in zonder puntige hakken. Door de rechte dikke zool lopen ze lekkerder dan hakken, maar krijg je wel die extra paar centimeter. Gucci bracht waardige it-girl schoenen uit. De platform loafers zijn geliefd bij meerdere influencers. Zorg er wel voor dat je stevige enkels hebt in deze schoenen, want het zijn enkele bedreigende platforms. 

Kousen 

Bij deze trend gaat het niet specifiek over de schoenen, maar meer om hoe je de schoenen stijlt. We zagen veel schoenen gestyled met verschillende kousen. Het maakt niet uit of je ze in je schoenen of uit je schoenen draagt: kousen zijn in! We kwamen ze tegen in alle kleuren van de regenboog. De kousen waren al een trend tijdens eerdere fashion weeks, maar deze lente/zomer gaan we het ook terugzien op straat. 

Open schoenen 

Het tegenovergestelde van kousen in je hakken zijn open schoenen bij de tenen. De tenen krijgen de hoofdrol bij deze trend. Vorig jaar is deze trend begonnen bij Miu Miu en we gaan het in 2024 nog vaker zien. Gespot in de straten van Milaan en Parijs zien we veel dames lopen met open schoenen. Ook zagen we het terug op de catwalk bij de modehuizen Versace, Sportmax en Miu Miu. 

Neon sneakers

Voor de mensen die niet van hakken houden, geen zorgen. Sneakers blijven ook een trend in 2024. De "lelijke" dad schoenen zijn al een tijdje in en dus niet gek dat deze trend nog even blijft in 2024. De neon sneakers zijn helemaal de trend in 2024. Je kan ervoor kiezen om een schoen geheel in neon te kopen of enkel met een klein neon detail. 

Teenslippers

Voor veel mensen komt deze trend als verrassing, maar de teenslippers worden een trend in de lente/zomer van 2024. We zagen ze terug op de catwalk bij Burberry en het altijd chique Chanel. Met deze trend straal je rust en vakantie uit. We gaan in 2024 voor makkelijk en functioneel en daar horen deze teenslippers zeker bij.      

Kitten heel 

De laatste trend die we veel gaan zien in de lente/zomer van 2024 zijn de kitten heels. Deze hakken kunnen we nauwelijks hakken noemen, zo klein zijn de hakken. We zagen deze trend terug bij modehuizen zoals Dior en Balenciaga. Vooral slingback kitten heels gaan we veel zien in 2024.   

Hakken, Muiltje, Heels, Glitter, Sleutelhanger, Zilverkleurig, Pumps, Stiletto, Mode, Fashion Hakken, Muiltje, Heels, Glitter, Sleutelhanger, Zilverkleurig, Pumps, Stiletto, Mode, Fashion v.a. € 16,95.- Bekijk product
Ketting Glas - Kitten Ketting Glas - Kitten v.a. € 6,95.- Bekijk product
Sleutelhanger Glas - Kitten Sleutelhanger Glas - Kitten v.a. € 5,95.- Bekijk product
Kitten - Facemask - Zwart Kitten - Facemask - Zwart v.a. € 11,95.- Bekijk product

Terug naar Trend watch