Menu
Confectiemaat dames berekenen: zo doe je dit!

Online shoppen is onze favoriete manier om te shoppen. Behalve dat het leuk is, is het ook super makkelijk. Toch zijn er een aantal nadelen, vooral als je voor het eerst bij een shop bestelt. De kans bestaat dan dat je net de verkeerde maat bestelt. Het beste wat je dan kunt doen is weten wat je confectiemaat is, deze staat namelijk altijd wel in een tabelletje naast de maat, niet elke shop hanteert dezelfde afmetingen voor de maten. Hieronder vertellen wij hoe je je confectiemaat kunt berekenen/opmeten!

Confectiemaat berekenen

Je confectiemaat berekenen is eigenlijk heel simpel, je hebt alleen je lichaamsmaten nodig. Neem een meetlint en meet de plekken op die staan aangegeven in het tabelletje. Hierna vergelijk je je metingen met die wat in de tabel staan en zo zie je wat je confectiemaat is. Makkelijker kan het bijna niet!

Confectiemaat dames bovenkleding

Als je je bovenkleding confectiemaat wilt berekenen, moet je je lichaam op drie punten opmeten: je borstomvang, heupomvang en taille. Je borstomvang meet je door je borsten ter hoogte van je tepels en ook helemaal rondom je rug op te meten. Je taille meet je op in het smalste gedeelte hiervan. Je heupomvang meet je op het breedste gedeelte op. Vergelijk je opmetingen met die wat in de tabel staan. Als je bijvoorbeeld grotere borsten hebt en een smalle taille/heupen, of andersom, kloppen de afmetingen wellicht niet helemaal met de maten. Als de stof stretchy is, kun je de tussenmaat pakken of zelfs een kleinere maat. Is het item gemaakt van een stof die (bijna) niet meegeeft, kun je in zo'n geval het beste kiezen voor een maatje groter.

Confectiemaat dames jeans

Jeans in de juiste maat vinden kan gewoon in de winkel lastig zijn, maar dan kun je tenminste wel diverse maten passen. Als je online jeans bestelt, is de kans best groot dat deze niet ideaal past. Het wordt echter een stuk makkelijker als je je confectiemaat kent. Deze berekenen je door je taille op het smalste punt en je heupomvang op het breedste punt op te meten. Kijk vervolgens in de tabel welke maat hierbij hoort.

Je hebt als je jeans shop ook een lengtemaat nodig. Deze bereken je door de lengte van je binnenbeen op te meten. Doe dit door met gestrekte benen te staan en de afstand vanaf je lies tot de grond te meten. In de tabel zie je dan je lengtemaat. Als je al deze maten hebt, kun je gemakkelijker online een perfect passende jeans shoppen!

Assem Essentials Riemen Vrouwen - Madeliene denim - Maat 90 - Jeans blauw Assem Essentials Riemen Vrouwen - Madeliene denim - Maat 90 - Jeans blauw v.a. € 64,95.- Bekijk product
Portemonnee Jeans Portemonnee Jeans v.a. € 11,95.- Bekijk product
Leren Riem Wit - Jeans riem - Spijkerbroek riem - Taillemaat: 110  Witte Riem - Beste riemen voor mannen/vrouwen Leren Riem Wit - Jeans riem - Spijkerbroek riem - Taillemaat: 110 Witte Riem - Beste riemen voor mannen/vrouwen v.a. € 22,95.- Bekijk product
Fana Belts Jeans riem Leer Zwart - Taillemaat 120 - Beste riemen voor mannen/vrouwen - Casual trendy riem Fana Belts Jeans riem Leer Zwart - Taillemaat 120 - Beste riemen voor mannen/vrouwen - Casual trendy riem v.a. € 25,95.- Bekijk product

Zoals je ziet, is het maar een kleine moeite om je confectiemaat te berekenen. Als je je lichaamsmaten kent, is het echt een stuk makkelijker om goed passende kleding te vinden. Hieronder vind je al een paar van onze favoriete items van het moment, ter shopping inspiratie!

Terug naar Tips & Tricks