Menu
Hoe koop je merkkleding zonder te veel te betalen?

In de modewereld van vandaag is merkkleding een onderdeel geworden dat bij cultuur en identiteit behoort. Het is een manier om jouw eigen stijl te uiten en jezelf te laten zien. Merkkleding heeft ook invloed op de keuzes die we maken op het gebied van mode. 

Er zijn verschillende redenen waarom mensen het dragen van merkkleding belangrijk vinden. Zo kan het zijn dat mensen mee willen gaan met de huidige modetrends, het kan dienen als statussymbool of mensen zijn gehecht aan alleen maar het dragen van de beste kwaliteit. Een nadeel van merkkleding is dat er vaak een duur prijskaartje aan hangt.

Ben je dol op merkkleding maar heb je een hekel aan de hoge prijzen wat deze stijl vaak met zich meedraagt? In deze blog lees je tips waardoor je op een goedkopere manier merkkleding kunt shoppen zonder in te leveren op kwaliteit of stijl. 

Tip 1. Shop merkkleding in de sale of bij outlets

Een van de beste manieren om geld te besparen op merkkleding, is door te shoppen tijdens de uitverkoop of bij outlets. Veel high-end merken zoals Prada, Saint Laurent of Ganni hebben outletwinkels waar je de collectie van vorig seizoen met korting kunt bemachtigen. Dit is ideaal voor de modemensen onder ons die het niet belangrijk vinden om alleen maar de nieuwste collecties te dragen. Een voorbeeld waar je vaak het hele jaar door kunt profiteren van goedkopere prijskaartjes is bij Ganni. Ganni kleding staat bekend om de goede kwaliteit en een breed assortiment waardoor je, ook met een wat kleiner budget, alsnog een geslaagde outfit kunt shoppen. 

Tip 2. Koop tweedehands

Een andere manier om geld te besparen op merkkleding is door tweedehands te shoppen. Je kunt goede deals vinden op talloze websites waar tweedehands merkkleding aangeboden wordt. Deze optie is niet alleen betaalbaarder maar ook duurzamer omdat het item een nieuw leven krijgt. Daarnaast kan het voor komen dat je geliefde merkitem online en in de winkels is uitverkocht. Ook dan heb je nog een kans om het item aan jouw collectie toe te voegen door een kijkje te nemen bij tweedehands kleding websites. 

Tip 3. Shop buiten het seizoen

Naast de uitverkoop is buiten het seizoen vaak de kans om goedkoper merkkleding te scoren. Zo kun je in de zomertijd geweldige items vinden voor het winterseizoen en andersom. Het vereist een beetje plannen maar met deze tip zul je merken dat je meer merkkleding kunt kopen met het beschikbare budget. Vooral op de lange termijn merk je deze kleine aanpassing in de portemonnee. Daarnaast is het aanschaffen van tijdloze kledingstukken ook een goede tip die hierop aansluit. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een handtas die je het hele jaar door kunt blijven dragen is een Ganni tas een goede optie. Met deze tips kun je het hele jaar door blijven mixen en matchen, ideaal!

Tip 3. Niet kopen maar huren!

Dit is een tip die vooral goed van pas komt wanneer je bijvoorbeeld een speciaal evenement op de planning hebt staan maar je niet veel geld wilt uitgeven voor die ene avond. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om merkkleding of accessoires te huren in plaats van te kopen. Veel online verhuurdiensten bieden een grote hoeveelheid aan merkkleding aan waardoor je voor elk evenement een stralende outfit in huis hebt. 


Kortom, je kunt daadwerkelijk goedkoper merkkleding kopen met simpele aanpassingen in jouw shopgedrag. Veel winkelplezier!

Terug naar Tips & Tricks