Menu
Skinny jeans: Hét fashion item dat niet mag missen in de garderobe van een vrouw

Dat de skinny jeans uitgegroeid is tot het populaire fashion item vandaag de dag verbaasd me niets. Dit tijdloze item is in alle soorten en maten te verkrijgen en siert het figuur van elke dame. Wij kunnen ons dan ook niet voorstellen dat de skinny jeans tegenwoordig nog ontbreekt in de garderobe van een vrouw. Om hier toch even zeker van te zijn geven wij graag nog even aan waarom we óóh zo dol zijn op de prachtige skinny jeans én hoe je de juiste jeans shopt!


Waarom de skinny jeans zo perfect is

Mocht je het even vergeten zijn met de vele variaties aan jeans op de markt, de skinny jeans blijft hét meest veelzijdige en tijdloze fashion item. Het is dan ook een must om op zijn minst één paar in je kast te hebben liggen. Wij herinneren je nog wel even waarom!

De jeans is geschikt voor elke leeftijd

En met elke leeftijd bedoelen we ook écht elke leeftijd. Er is geen dame op de wereld die de vormen van een goed paar skinny jeans niet kan gebruiken.

Met de komst van de high waisted skinny jeans verdwijnen die zwembandjes als sneeuw voor de zon

En nee, dat komt niet omdat we allemaal massaal gingen sporten helaas. Maar het juiste paar high waisted skinny jeans geeft ons wel die illusie! Nou, kom maar op met dat extra stukje taart dan.

De combinatie van elastan met katoen leek wel een godsgeschenk

Waar we vroeger nog net met moeite onze skinny jeans aankregen (je weet wel, op bed, de buik en billen in de lucht, met de laatste ademteug) gaat het menig dames nu een stuk gemakkelijker af. De elastan zorgt er namelijk voor dat we tegenwoordig vrijwel alles kunnen in onze skinny jeans (ja, ja, zelfs de split!).

Deze jeans is flatterend voor elk figuur

Het maakt bij de skinny jeans echt niet uit welk figuur je hebt. Deze jeans staat namelijk prachtig bij zowel een appel, peer, zandloper als driehoekig figuur.


Hoe shop je de perfecte skinny jeans?

Oke, nu wij je geheugen even hebben opgefrist over waarom een skinny jeans (en dan met name de high waist) niet mag ontbreken in jouw garderobe hebben wij onze taak nog niet voltooit. Er komt namelijk heel wat bij kijken wanneer jij op zoek gaat naar die perfecte match. Wij geven je daarom enkele tips mee voor het shoppen van die perfecte jeans.

Elastan is je beste én slechtste vriend

Zoals hierboven al benoemd is elastan een geweldige toevoeging geweest voor de skinny jeans van vandaag. Let er echter wel goed op dat er niet te veel elastan in je jeans zit. Maximaal 2% is de vuistregel hierbij. Zo voorkom je dat je broek te veel uitloopt waardoor hij uiteindelijk te groot is en in je kast blijft liggen.

Fijn dat je dit nu weet natuurlijk, maar wat doe je nu met al die uitgelopen broeken in je kledingkast? Gelukkig waren wij je al voor met ons artikel: Help, mijn favoriete jeans zit niet meer goed! Heb jij weer even mazzel.

Liever te klein dan te groot

Dit klinkt misschien gek, maar een skinny jeans één of een halve maat te klein kopen is het beste. Zoals je nu weet zorgt de elastan (ja, ja, daar is ie weer!) er voor dat de broek uitloopt. Zelfs met slechts 2% gebeurt dit lichtelijk. Koop je broek daarom net te klein in plaats van precies goed. Zo zit je skinny jeans na een half uurtje als gegoten.

Check je billen

Een goede skinny jeans laat de billen van een dame mooi uitkomen. Let daarom goed op de plaatsing van de zakken. Hoe dichter deze bij elkaar zitten hoe smaller je billen namelijk lijken! En dat willen we natuurlijk maar al te graag voorkomen.

Ga voor kwaliteit

Van een goede skinny jeans kun je jaren genieten. Ga daarom voor kwaliteit bij dit tijdloze fashion item. Denk aan de skinny jeans van Levi’s, waar menig vrouwen dol op is. De winkel medewerkers helpen je met het zoeken naar het juiste paar Levi’s skinny jeans, zo weet je zeker dat je tevreden naar huis gaat.

En, sta jij al klaar om naar Levi’s te rennen voor jouw skinny jeans? Of had jij al lang een (of meerdere) paren in je kast hangen? Hieronder vindt je eventueel enkele suggesties welke wij met zorg voor je hebben uitgezocht!

Ben jij niet zo van de skinny jeans? Lees dan eens ons artikel over het combineren van wijde broeken! Of ga jij juist voor een spijkerrok om een stoere, toch vrouwelijke look te creëren? Laat het ons weten!

Terug naar Tips & Tricks