Menu
Geschreven door:
Gastblogger
Gastblogger

YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.

5 tips om je kleding er luxer uit te laten zien

Wil je graag een luxe look samenstellen? Dat is zeker mogelijk, wat je stijl ook is! Maar dan moet je natuurlijk wel net even weten hoe je het aanpakt. Van tijdloze items tot hoogwaardige materiaalsoorten, in dit artikel lees je er alles over.

Alles telt mee

De eerste tip: al je kledingstukken tellen mee bij het vormen van je outfit! Dus als je je kleding er luxer uit wilt laten zien, speelt ieder onderdeel hier een rol in. Dat begint bij je ondergoed. Draag ondergoed dat je fijn vindt zitten en dat een hoogwaardige kwaliteit heeft. Een luxe BH vormt op die manier de basis van je look. Hierin wil je je de mooiste versie van jezelf voelen. Combineer er een bijpassende onderbroek bij, of je nu graag bijvoorbeeld een string of een hipster draagt. Ook sokken en panty’s zijn er in een hoogwaardige afwerking te vinden. Start daarom altijd bij deze basis, en stel van daaruit je verdere outfit samen.

Hoogwaardige materialen

Draag je kleding in hoogwaardige materialen. Of het nu gaat om een trui of broek, dit valt op – in de positieve zin van het woord. Het draait ook hier niet alleen om je bovenkleding, maar tevens om je lingerie. Het voordeel van hoogwaardige materialen is dat je kleding langer meegaat. Was het natuurlijk wel op de juiste manier: check altijd even het waslabel voordat je het in de wasmachine stopt. Verder kun je erop letten dat je speciale materiaalsoorten uitkiest, waaronder zijde, kasjmier, wol en katoen. Deze materialen kennen een luxe uitstraling. Dat niet alleen, het voelt ook heerlijk aan op je huid. Het stukje draagcomfort telt immers net zo goed mee!

Klassieke keuzes

In algemene zin zien klassieke, tijdloze items er meteen luxe uit. Hier kun je dus je garderobe mee vullen. Bepaalde kledingstukken komen altijd van pas. Denk aan de witte blouse, het zwarte T-shirt, de basic blauwe jeans en de strakke pantalon. Je kunt natuurlijk wel spelen met de klassieke stukken, om ze bij je stijl te laten passen. Draag de witte blouse bijvoorbeeld in een oversized fit. Dat geeft je look net dat beetje extra! Je kunt een zogenoemde capsule wardrobe samenstellen, waarbij alle kledingstukken perfect met elkaar te combineren zijn. Het gaat om items die je op elk moment kunt aantrekken: juist deze klassieke keuzes passen namelijk bij iedere aangelegenheid. De items die we hierboven al noemden, horen zeker in zo’n garderobe thuis. Waar je verder nog aan kunt denken? Een trenchcoat, een little black dress en een blazer bijvoorbeeld! Denk meteen na over de schoenen die hierbij passen, zoals een minimalistisch enkellaarsje en een tijdloze sneaker.

Chique details

Klassieke items zorgen dus voor een luxe look. Daarbij hoef je niet uit te pakken met drukke prints of andere opvallende onderdelen. Maar je kunt wel kiezen voor chique details in je outfit. Deze details lijken misschien niet zo belangrijk, maar trekken eigenlijk juist de aandacht. Bijzondere knoopjes, mooie stiksels en sierlijk afgewerkte naden: dit zijn allemaal goede voorbeelden. Let hier dus in het bijzonder op als je op zoek gaat naar klassieke items. Ook accessoires zijn natuurlijk details bij een outfit. Draag een stijlvolle riem bij een jurk, of combineer sierlijke sieraden bij je kledingstukken. Het tilt je outfit meteen naar een hoger niveau.

Behave Klassieke ketting Behave Klassieke ketting v.a. € 26,95.- Bekijk product
Behave Klassieke schakel ketting Behave Klassieke schakel ketting v.a. € 24,95.- Bekijk product
Behave Klassieke ketting cecilia Behave Klassieke ketting cecilia v.a. € 19,95.- Bekijk product
Behave Klassieke ketting design Behave Klassieke ketting design v.a. € 24,95.- Bekijk product

Kleding onderhouden

Last but not least: een luxe uitstraling zit ‘m ook in de manier waarop je je kleding onderhoudt. Was het op de juiste manier: dit is zeker een aandachtspunt. Items die je niet in de wasmachine kunt stoppen, breng je naar de stomerij. Strijk de kledingstukken die snel kreukelen. Met een stoomapparaat gaat dit ook makkelijk, mocht je geen zin hebben om de strijkplank erbij te pakken. Maar je kunt bij kleding onderhouden bijvoorbeeld ook denken aan het laten inmaken van een item dat net te lang of groot is. Zo past het helemaal bij jou!

jaaDe bovenste tips vormen de belangrijke basis bij het samenstellen van luxe outfits. Heb jij er iets uit opgestoken? Blijf natuurlijk bij je eigen stijl, maar pas deze tips toe om je looks verder te verfijnen.
 

Terug naar Style tips