Menu
Welk body type heb jij?

Iedereen is anders en mooi op haar eigen manier. Maar om je lichaam het beste uit te laten komen, zijn er een aantal manieren om je naar je vorm te kleden. Maar welke lichaamsvormen zijn er en hoe styl je ze het beste? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Check snel welk body type jij hebt en stijl je outfit met onze tips!

Zandloper figuur

Opvallende taille / volle borsten / brede heupen

Ben jij gezegend met een zandloperfiguur? Lucky you! Jou staat namelijk vrijwel alles, maar het is vooral erg mooi om je taille te benadrukken. Dit kun je doen door broeken en rokken te dragen met een hoge taille of een dun riempje toe te voegen aan je outfit.

Appel figuur

Brede schouders / volle borsten / iets breder rond de heupen en buik / slanke benen

Om je prachtige benen te benadrukken, staan rokjes en shortjes jou uitstekend! Ook tops en blousejes met een V-hals staan jou geweldig, omdat je zo de aandacht op je volle borsten legt en niet op je bredere heupen. Vermijd ook riempjes bij je taille voor de beste uitstraling van je lichaam.

Peer figuur

Heupen zijn het breedste punt / slanke taille / smalle schouders

Herken jij jezelf hierin? Dan is het aan jou de kunst om de aandacht naar je bovenlichaam te verschuiven. Dit kun je doen door luchtige zomerjurkjes te dragen. Deze zijn vaak strak bij het bovenlichaam, maar lopen langzaam steeds wijder uit. Zo leg je de accenten op je schouders en borsten. Ook korte jasjes en blousejes passen bij jouw figuur.

Rechthoekig figuur

Schouders en heupen zijn even breed / weinig tot geen taille / slank en lang

Droom jij van curves, maar heb je ze helaas niet? Niet getreurd! Draag items die taille creëren. Een jurk of rok met een riempje bij de taille of een opvallend patroontje of print geven jouw look extra volume. Ook kledingstukken en accessoires met franjes doen jou stralen!

Nu je weet welk type body jij hebt, is het tijd om de juiste items en accessoires te shoppen. Hieronder vind je al een aantal van onze shopping tips, maar bekijk ook zeker de hele collectie voor nog meer inspiratie. Happy shoppings!

Terug naar Style tips