Menu
Wat te doen met je trouwjurk na de bruiloft?

Tijdens je bruiloft, de mooiste dag van je leven, draag je natuurlijk een passende jurk. Je trouwjurk wordt met zorg uitgekozen en zorgt ervoor dat je het stralende middelpunt bent. Het is naar alle waarschijnlijkheid de duurste jurk die je ooit koopt, en je draagt 'em slechts één dag. Dat is eigenlijk best wel zonde. Daarom hebben we wat leuke tips op een rijtje gezet wat jij met je trouwjurk kunt doen ná de grote dag.

Trouwjurk op een paspop

Zo'n mooie jurk met zulke schitterende herinneringen: eigenlijk moet zoiets on display. Heb je een inloopkast, een extra slaapkamer of gewoon je eigen slaapkamer waar je nog wat ruimte over hebt? Koop dan een paspop, kleed de paspop aan met de jurk en maak er een decoratief stuk in je interieur van. Zo kun je elke dag weer genieten van je prachtige jurk.

Vermaak de trouwjurk tot een ander kledingstuk

Een trouwjurk bevat vaak best wel wat stof. Dit betekent dat je er echt eindeloos veel mogelijkheden mee hebt. Je kunt er bijvoorbeeld mooie lingerie van laten maken, zodat je het gevoel van je trouwdag kunt oproepen door dit speciale setje te dragen.

Je kunt er zelfs een doopjurk of wiegbekleding van laten maken, zodat je toekomstige kinderen en kleinkinderen er in gedoopt kunnen worden of op kunnen liggen in hun wiegje. Zo krijgt je jurk nóg meer betekenis en kunnen de komende generaties er ook van genieten.

Bewaren voor je dochter

Zijn er al kids, of komen die er wellicht? Dan is het misschien leuk om je trouwjurk te bewaren voor je dochter. Misschien dat zij de jurk op haar trouwdag wel wil dragen. Zo niet, dan kun je er een gedeelte misschien van gebruiken om een kousenband van te maken. Zo zit er tóch nog wat van je trouwjurk in de outfit van je dochter!

Doneren aan een goed doel

Hecht je weinig waarde aan het behouden van je jurk? Geef je jurk dan aan een goed doel. Zo is er de stichting Angel Gowns by Floor de Lis, die trouwjurken vermaakt tot kleertjes voor overleden (te vroeg geboren) baby'tjes. Ook kun je je jurk doneren aan instellingen als de kledingbank, zodat financieel minderbedeelde vrouwen toch in een droomjurk kunnen trouwen.

>> Dit zijn de trouwtrends van 2022! <<

Trash the dress

Wil je nog een keer helemaal losgaan in je trouwjurk en vind je het niet erg als deze daarna kapot of heel vies is? Dan kun je een trash the dress fotoshoot organiseren. Samen met je partner kun je dan leuk op de foto, en je hoeft niet meer voorzichtig met je jurk te zijn, aangezien de trouwerij toch al voorbij is. Lekker op het strand, misschien zelfs in het water, of spelen met verschillende kleuren verf... Ga op zoek naar een fotograaf en spar ideeën. Je komt vast en zeker tot een onvergetelijk idee wat zorgt voor foto's én herinneringen voor het leven!

Terug naar Advertorial