Menu
Wanneer draag je de kleur rood?

Het is algemeen bekend én bewezen dat de kleur rood je aantrekkelijker maakt, maar wat weten we nou verder van de kleur rood? En wanneer kan je het nou het beste dragen? Wij leggen het je uitgebreid uit!

Passie

rood is de kleur van liefde en passie, maar ook van energie en kracht. Dit verklaart waarom rood een gunstige invloed heeft op jouw uitstraling. Je wordt niet alleen aantrekkelijker gevonden in deze passievolle kleur, je voelt jezelf er ook nog eens een stuk zelfverzekerder en aantrekkelijker in, en dit is het aller belangrijkst. Trek dus snel die rode cocktailjurk de kast uit!

Wanneer?

De grote vraag nu is: wanneer draag ik het dan? Nou dat is simpel, rood is namelijk een kleur die je altijd wel kunt dragen. Als jij een belangrijke dag hebt en je wilt je extra powerfull en zelfverzekerd voelen bijvoorbeeld. Heb jij een belangrijke presentatie? Ga dan voor een fel rode blazer! Het belangrijkste is dat jij je er goed in voelt. Een tip: op sommige momenten is het misschien maar beter om niet de aandacht naar je toe te trekken. Vermijd daarom de kleur rood op de volgende gelegenheden: op een bruiloft, een begrafenis, en op een sollicitatiegesprek. Wil jij weten welke outfits juist perfect zijn voor een bruiloft? Lees dan: De ideale bruiloft outfit!

Welke rood past bij mij?

Rood is natuurlijk een enorm diverse kleur, en het verschilt ook zeker per huidskleur welke rood tint jij het beste kan rocken. Heb jij een warme huidskleur? Probeer dan eens tinten zoals fel rood, vuurrood, of oranje tinten zoals tomaten rood, zalmkleur. Heb jij een koelere huidskleur? Ga dan vooral voor rode kleuren met een blauwe ondertoon, zoals koel roze, bordeaux, aubergine, magenta en andere bessentinten.

Terug naar Style tips