Menu
Geschreven door:
Gastblogger
Gastblogger

YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.

Recyclen van oude kleding op een creatieve manier

In de modewereld wordt er veel afval geproduceerd. Veel kleding gaat verloren, omdat het maar voor een korte periode een trend is en hierna wordt het weggegooid en vernietigd. Consumenten worden zich steeds meer bewust van de impact van fast fashion op het milieu. Deze bewustwording zorgt ervoor dat er een groeiende belangstelling is voor duurzame alternatieven. Een populaire manier is het upcyclen van oude kledingstukken. 

Upcycling van oude kleding 

Upcycling is een innovatieve manier om oude kleding her te gebruiken. In plaats van het weggooien van oude kleding, kunnen ze worden omgetoverd tot nieuwe unieke creaties. Deze manier van hergebruiken is niet alleen goed voor het milieu maar bevordert ook de creativiteit.   

Je kan verschillende dingen doen met oude kleding. Je kan ze een nieuw leven inblazen door de materialen her te gebruiken voor andere kledingstukken. Zo maak jij je eigen unieke kledingstukken. Je kan ook kunst maken van oude kleding. Er worden meerdere kunstwerken gemaakt van oud textiel. Zo kan je oude broek een bijdrage leveren aan kunst. Unieke en gepersonaliseerde kledingstukken en kunst ontstaan door het upcyclen van oude kleding. 

Leren Riem dames/heren blauw - Beste riemen voor mannen/vrouwen - Taillemaat: 105 - Riem spijkerbroek - Navy Leren Riem dames/heren blauw - Beste riemen voor mannen/vrouwen - Taillemaat: 105 - Riem spijkerbroek - Navy v.a. € 22,95.- Bekijk product
Spijkerbroek Verlengknoop - Tailleband Verlenger - Verlengen Bandjes knoopverlenger - Verstelknoop - Spijkerbroek Te Strak - Wonderknopen - Zwangerschap Broekverbreder - Knoopsgat verlengers Spijkerbroek Verlengknoop - Tailleband Verlenger - Verlengen Bandjes knoopverlenger - Verstelknoop - Spijkerbroek Te Strak - Wonderknopen - Zwangerschap Broekverbreder - Knoopsgat verlengers v.a. € 6,95.- Bekijk product
Broekverkleiner I Spijkerbroek Verkortknopen I Spijkerbroek Taille Smaller Maken I Verstelknoop Broek I Universeel I Zwart Broekverkleiner I Spijkerbroek Verkortknopen I Spijkerbroek Taille Smaller Maken I Verstelknoop Broek I Universeel I Zwart v.a. € 5,29.- Bekijk product
Broekverkleiner I Spijkerbroek Verkortknopen I Spijkerbroek Taille Smaller Maken I Verstelknoop Broek I Universeel I Zilver Broekverkleiner I Spijkerbroek Verkortknopen I Spijkerbroek Taille Smaller Maken I Verstelknoop Broek I Universeel I Zilver v.a. € 5,19.- Bekijk product

Kunst maken van oude kleding

Eerder gaven we al aan dat je kunst kan maken van oude kleding. Er zijn verschillende workshops die je kunt volgen om je oude kleding te upcyclen naar kunst. Je kunt bijvoorbeeld een textiel kunstwerk workshop volgen bij Grote Broer kunsteducatie. Bij deze kunstacademie leer je alles over het hergebruiken van textiel om unieke en gepersonaliseerde kunstwerken te maken.   

Je kan bijvoorbeeld beroemde kunstwerken maken met textiel. Je verwijdert alle knopen, ritsen en andere accessoires van de kleding. Je gaat kijken naar de kleuren van het textiel en welke overeenkomen met het gekozen schilderij. Aan het einde heb je een prachtig kunstwerk van textiel geïnspireerd op een beroemd schilderij. 

Kleding upcyclen voor kinderen 

Het upcyclen is niet alleen goed voor het milieu maar ook leuk voor kinderen. Ze kunnen hun creativiteit kwijt in het vermaken van kleding. Dagprojecten basisonderwijs met een nadruk op creativiteit worden steeds populairder. Kinderen hebben van nature veel creativiteit en kunnen dit uiten in het upcyclen van kleding naar kunst. 

Een creatieve manier kleding hergebruiken 

Er zijn veel verschillende manieren om kleding te hergebruiken. Je kan oude kleding gebruiken voor het maken van unieke en gepersonaliseerde nieuwe kleding. Het is goedkoper en beter voor het milieu. Je kan ook schilderijen maken van textiel. Er zijn zoveel mogelijkheden om minder afval te creëren binnen de modewereld.
 

Terug naar Tips & Tricks