Menu
Mode tips voor kleine vrouwen

Vind jij het ook wel eens lastig om kleding te vinden wat bij jouw formaat past? Sommige items kan je gewoon echt niet aan omdat je er dan nóg kleiner uit ziet. Met een paar simpele mode voor kleine vrouwen tips kan je jezelf optische langer laten lijken zonder dat je daar een paar hakken voor hoeft te dragen.

De styling tips

# Vermijd de oversized trend

Hoewel deze trend natuurlijk ongelofelijk leuk is, doet het niet veel voor je silhouet. Een oversized item zoals een trui of een jas maken je benen korter waardoor je er waarschijnlijk nóg kleiner uit ziet. Kies in plaats daarvan voor een klein en kortere jas die boven je heupen komt. Geef zelf een draai een fashion voor kleine vrouwen.

# Tuck je shirt in!

Wanneer je een broek of rok draagt is het mooi om je shirt hierin te stoppen (als je dit niet al doet). Dit zorgt ervoor dat de nadruk op je taille wordt gelegd en je benen een stukje langer lijken. Een fashion voor kleine vrouwen tip die door stiekem iedereen wel eens gebruikt wordt.

# Lange vesten

Een item wat dan wel goed bij jouw formaat werkt is een lang vest. Wanneer je kiest voor een basic model zonder grove motieven creëer je een verticale lijn. De verticale lijn zorgt ervoor dat je er een stukje langer uit ziet. En daarbij zitten ze ook nog eens super comfortabel.

# Dunne riempjes

Laat die brede riemen maar in de kast liggen. Deze maken je kleiner en ook nog eens minder slank. Kies liever voor een dun riempje waarmee je nog net wat meer taille creëert.

# Kleuren zijn ook van belang

Ook kleuren kunnen je helpen bij het optisch langer lijken. Wanneer jij kleding items met een hoog contrast draagt zal je outfit en dus ook jij worden gehalveerd. Kies jij voor kleuren die dicht bij elkaar liggen dan zal je gehele outfit met elkaar matchen en ben je dus meer een geheel.

# High waisted jeans

Een andere mode voor kleine vrouwen tip is het dragen van een high waisted broek. Een prima excuus om een high waisted jeans te dragen. Door het extra stof boven de broek lijken je benen een stuk langer dan wanneer je een lage jeans draagt. Combineer de broek met een leuk shirt of blouse en je hebt een leuke outfit voor jouw formaat.

# Jurkjes met een hoge taille

Probeer jurken met veel stof te vermijden en kies in plaats daarvan voor een jurkje met een hoge taille. Dit zorgt ervoor dat jij er net even iets langer uit ziet.

Wil jij weten hoe je geld kunt besparen op je kleding? Lees dan ook eens onze 'Geld besparen op kleding' blog! Wie zegt dat fashion duur moet zijn?

Terug naar Style tips