Menu
Lange jurken dragen zonder hakken

Draag je het liefst iedere dag een jurk, maar zijn hoge pumps niet aan jou besteed? Geen zorgen! Ook zonder pumps, sleehakken of andere hakken kan je met een lange jurk een super stijlvolle outfit creëren. Een lange jurk is geschikt voor zowel je dagelijkse activiteiten als naar je werk en naar een feestje. In deze blog lees je hoe je lange jurken kunt dragen zonder hakken.

Draag een paar laarzen onder je jurk

Laarzen zijn wellicht het meest gekozen alternatief voor hakken bij een lange jurk. Maar je zal vast al wel eens mee hebben gemaakt dat niet iedere laars goed matcht met een jurk. Vandaar dat wij enkele tips voor je hebben verzameld om de perfecte laars te kiezen.

• Kies voor een slanke laars

• Kies voor matte materialen

• Kies voor laarzen op enkelhoogte of tot net onder of boven die knie

• Kies voor laarzen gemaakt van elastisch materiaal

• Kies voor laarzen in subtiele kleuren

Lange jurken combineren met loafers of sandalen

Heb je een feestje gepland en wil je niet de hele avond op hakken lopen? Dan zijn loafers of sandalen een beter alternatief dan laarzen. In de zomer zijn zowel loafers als sandalen geschikt onder een lange jurk. Daarentegen kun je in de winter beter kiezen voor een loafertje. Dit komt doordat loafers beter te combineren zijn met panty’s. Bovendien is het mooi om sandalen of loafers in de zelfde kleur als jouw lange jurk te kiezen. Dit zorgt ervoor dat je outfit één geheel wordt en tevens lijk je er langer door.

Creëer een volwassen uitstraling

Je kent het wel: je hebt de perfecte avondjurk gevonden en toch komt je outfit niet over zoals jij je dat had voorgesteld. Wellicht denk je dat dit komt doordat je outfit niet volwassen genoeg oogt zonder hakken. Maar ook de keuze van je outfit zelf heeft invloed op de volwassen uitstraling. Door jurken gemaakt van stugge stoffen en bedrukt met kleine printjes te vermijden, kun je voorkomen dat jouw lange jurk kinderachtig overkomt. Door verticale lijnen te creëren zorg je ervoor dat je langer lijkt. Ook het dragen van een lange sjaal of een lange ketting zorgen voor dit effect.

Maak je outfit af met de juiste accessoires

De volwassen uitstraling maak je compleet met de juiste accessoires. Ook je make-up en haar dragen bij aan een volwassen look zonder hakken. Zorg voor een rustige en cleane make-up, zonder teveel oogschaduw en lipstick. Maak de outfit af met rustige accessoires, zonder al te veel tierlantijntjes. Jouw lange jurk hoort namelijk de eye catcher te zijn!

Mocht je een gelegenheid hebben waar je toch echt hakken moét dragen, dan raden wij aan om inlegzooltjes te gebruiken. Super handig en geen pijnlijke voeten!

Terug naar Tips & Tricks