Menu
Zo kies je de perfecte avondjurk

We weten allemaal dat het nogal een uitdaging kan zijn om dé perfecte jurk te vinden. Laat staan de perfecte avondjurk. Er zijn talloze avondjurken in alle kleuren en lengtes. Omdat het geen jurk is die je dagelijks draagt, kan het wat onwennig aanvoelen. Bovendien is het belangrijk dat je met enkele zaken rekening houdt wanneer je een avondjurk gaat kiezen. Benieuwd hoe je de perfecte avondjurk kiest? Je leest het hier!

Kies een jurk die bij je lichaamsvorm past

Een eerste stap naar de perfecte avondjurk is het kennen van je eigen lichaamsvorm. Heb je bijvoorbeeld een zandloper figuur? Dan zullen vrijwel alle avondjurken je staan. Kies een jurk zonder al teveel franjes en losse stoffen zodat je lichaamsvorm wordt geaccentueerd. Vrouwen met een peer figuur kunnen het beste kiezen voor een avondjurk met een V-hals en een taille rond de borst. Wanneer je een appelfiguur hebt, zal een lossere avondjurk met een halslijn die de borst en de schouders accentueert mooi staan. Door een avondjurk te kiezen bij bij jouw lichaam past, zal je de mooie delen van je lichaam accentueren en de minder geliefde delen verbergen. Zo zal je ongetwijfeld de show stelen!

Kies een jurk die bij de gelegenheid past

Wanneer je een avondjurk gaat kopen voor een speciale gelegenheid is het goed om rekening te houden met de mate van formaliteit van het evenement. Is het formeel, glamoureus of casual? Een avondjurk is het mooiste wanneer deze afgestemd is op de gelegenheid. Je wil natuurlijk niet overdressed of under-dressed verschijnen! Bij een formele gelegenheid mag je best uitpakken met een lange en opvallende jurk, terwijl je bij een casual evenement beter kan kiezen voor een subtiele jurk. In geval van een informele gelegenheid kan een cocktail jurk mooi staan. Doe vooraf onderzoek en zoek informatie over het type evenement. Zo zorg je ervoor dat je voldoet aan de dresscode.

Kies de juiste stof

Bij het kiezen van de juiste stof dien je eveneens rekening te houden met de gelegenheid. Is het de bedoeling dat je voor een langere tijd zit? Dan kan je het beste kiezen voor een stof die niet snel gekreukt raakt. Wanneer je de jurk een avond lang gaat dragen is het een goed idee om te kiezen voor een stof die fijn aanvoelt. Bovendien valt iedere stof anders op iedere lichaamsvorm. Daarom is het belangrijk dat je een stof kiest die mooi past bij jouw type lichaam.

Kies de juiste kleur

Ook bij het kiezen van de kleur is het goed om rekening te houden met de formaliteit van de gelegenheid. Bovendien is het belangrijk dat je rekening houdt met de kleur van je haar en je huid. Heb je een bleke huid en blond haar? In de meeste gevallen zullen contrasterende kleuren je dan goed staan. Denk hierbij aan kleuren als donkerblauw en bordeauxrood. Heb je een donkere huidkleur en donkere haarkleur? Dan zullen kleuren als geel, turquoise en paars je goed staan. Ook de make-up mag niet vergeten worden. Pas deze aan op de kleur van je jurk en tevens op het type evenement.

Terug naar Tips & Tricks