Menu
Geschreven door:
Gastblogger
Gastblogger

YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.

Je kleding op de beste manier wassen

Na het dragen of wanneer je kleding vies is, gooi je het natuurlijk in de wasmachine. Alleen na een paar keer dragen kan je kleding er vaal en versleten uit komen te zien. Dit is natuurlijk erg zonde van je kleding, maar gelukkig kan dit voorkomen worden door je kleding op de juiste manier te wassen en behandelen. We gaan je tips geven om je kleding op de beste manier te wassen! 

Je was sorteren

Elk kledingstuk heeft een bepaald wasadvies. Dit is niet zonder reden, want verschillende soorten textiel moeten anders behandeld worden. Veel kleding is wel geschikt voor een normaal wasprogramma, maar sommige stoffen kunnen daar niet goed tegen. Zijde moet je bijvoorbeeld op een ander wasprogramma wassen. Check altijd op het waslabel in de kleding op welke manier, temperatuur of wasprogramma hij het beste gewassen kan worden. Het is dan ook belangrijk om je was te sorteren op kleur en op textielsoort. Door het te sorteren en aan de wasvoorschriften te houden, zorg je er al voor dat je kleding een stuk langer mooi blijft. Kijk ook altijd goed of de kleding wel in de wasdroger kan. Niet alle kleding kan daar goed tegen en het zou zonde zijn dat je kleding krimpt of verpest wordt tijdens het drogen. 

Gebruik de juiste producten

Voor veel soorten was is er een apart soort wasmiddel te vinden. Voor bijvoorbeeld donkere was is er apart wasmiddel, maar ook voor een wollen trui wordt ander wasmiddel aangeraden. Daarnaast zijn er ook aparte producten om hardnekkige vlekken te verwijderen, maar ook voor bijvoorbeeld de droger. Met drogerdoekjes of wasdrogerballen droogt je was bijvoorbeeld sneller, wat ook weer beter voor je kleding is.  Daarnaast wil je je kleding ook mooi houden en daarom moet je niet te veel of te weinig wasmiddel gebruiken. Als je te weinig wasmiddel gebruikt, zal je was niet goed genoeg schoon worden en ook muf kunnen blijven ruiken. Met weer te veel wasmiddel kan je wasmiddel grauw van kleur worden en kunnen de vezels van je kleding aangetast worden. Ook is te veel wasmiddel slecht voor je wasmachine en kan er vetluis door ontstaan. Dit wil je liever voorkomen en kun je dus doen door de juiste dosering te gebruiken.

Je kleding ophangen

De droger werkt lekker snel, maar is niet voor elk kledingstuk de beste optie. Voor delicate kleding raden we het altijd af. Je kunt je kleding bij voorkeur altijd beter netjes ophangen om te drogen. Door het op een hanger op te hangen voorkom je ook dat je kleding gekreukt raakt, wat strijken weer overbodig raakt!

Aaiko Larina blazer Aaiko Larina blazer v.a. € 116,97.- Bekijk product
MAICAZZ Haifa blazer MAICAZZ Haifa blazer v.a. € 55,99.- Bekijk product
Magic Blazer creditcardhouder Magic Blazer creditcardhouder v.a. € 49,23.- Bekijk product
MAICAZZ Blazer viva black MAICAZZ Blazer viva black v.a. € 59,98.- Bekijk product

Terug naar Tips & Tricks