Menu
Get dressed in the midi dress!

De koude winterdagen hebben plaats gemaakt voor de wat warmere dagen en dat betekend dat er weer vol op jurkjes gedragen kunnen worden. We kennen allemaal wel de maxi jurken en de wat kortere jurkjes, maar in deze blog gaan we het hebben over de midi dress. De midi dress eindigt ongeveer tot onder je knie of halverwege je kuiten. Je kunt deze jurk op allerlei manieren combineren tot een casual, chique of wat stoerdere look. Lees hier enkele styling tips!

Ga voor een casual look

De casual midi dresses zijn het makkelijkst te combineren en in vele winkels verkrijgbaar. Ook kun je deze vaak kopen in veel leuke printjes en kleuren. Als je het graag casual wilt houden kun je er leuke sneakers onder dragen. Zorg er wel voor dat je niet al te ‘grove’ sneakers uitkiest, anders gaat de aandacht teveel hier naartoe. Doe er een leuke schoudertas bij en bent eigenlijk al bijna helemaal klaar. Mocht je toch meer een taille willen creëren kun je er voor kiezen om er een riempje op te dragen. Ook op de wat koudere dagen kun je er nog een leuk jasje op dragen. Denk bijvoorbeeld aan een leren- of spijkerjasje.

Ga voor een chique look

Als je wilt gaan voor een chiquere look met de midi dress, heb je keuze uit verschillende soorten jurken. Zo kun je voor een nette gelegenheid gaan voor een midi dress gaan met een degelijke uitstraling. Denk hierbij aan een midi dress met een wat hogere hals. Ook kun je gaan voor een mooie split in de jurk voor een wat elegantere uitstraling en kun je ook gaan voor een midi dress met een mooi ceintuur. Of je gaat voor een mix van alles. Er zijn vele opties voor een chiquere look zolang je het maar combineert met een mooie hak en een mooie kleine tas, zoals een schoudertas of clutch.

Ga voor een stoere look

Als je wilt gaan voor een wat stoerdere look kun weer kiezen voor een casual midi dress, alleen combineer je dit weer anders. Doe er bijvoorbeeld leuke laarsjes onder en een leren jasje boven op en je hebt als nel een stoere outfit gecreëerd. Maar je kunt ook net wat verder gaan dan dat. Kies bijvoorbeeld voor een leren of spijker midi dress. Zo heb je zonder de schoenen en accessoires al een stoere outfit. Je zou er ook ervoor kunnen kiezen om er leuke sneakers of laarsjes onder te dragen, maar ook een mooie hak is hier ook mogelijk. Doordat de jurk al een opvallend item op zich is de rest weer iets minder belangrijk.

Terug naar Style tips