Menu
Een volle kledingkast maar geen outfit?

Ik heb niks om aan te trekken. Aan deze zin hebben we ons allemaal wel eens schuldig gemaakt. En dit terwijl je voor een overvolle kledingkast staat. Het liefste wil je dan gewoon gaan shoppen voor nieuwe outfits en deze kleding weggooien. Maar door die enorme berg aan kleding en kleine beetjes in je portemonnee lijkt je dat toch niet zo'n goed idee. Daarom geven wij je wat tips om met je bestaande garderobe weer toffe outfits te kunnen maken. Zo hoef jij alleen nog maar geld uit te geven aan kleding en accessoires die je ├ęcht nodig hebt.

Ik heb niks

Als je deze uitspraak maakt heb je meestal zelf ook wel door dat je vet hard staat te liegen. Je gaat regelmatig gezellig shoppen met vriendinnen, maar je wilt eigenlijk gewoon nieuwe kleding omdat de nieuwe collectie er gewoon te leuk uit ziet. Maar heb jij tijdens je shoppingspree wel eens nagedacht over je complete outfit en hoe je het kledingstuk gaat combineren? Dit is namelijk erg handig en zo maak je ook minder snel een miskoop, omdat je weet waar je de kleding bij aan gaat doen.

Kies voor timeless

Je wordt regelmatig kapot gebombardeerd met de allernieuwste fashion trends. Het is dan ook super verleidelijk om dan toch dat ene jurkje of topje te kopen. Dit is ook niet erg, maar zorg er wel voor dat je een aantal basis items in je kast hebt hangen. Deze tijdloze items zorgen er namelijk voor dat jij outfits kunt maken met kleding die een heel erge trend zijn van nu. Je bent op deze tijdloze items ook minder snel uitgekeken dan items die maar een seizoen meegaan. Houd deze gouden regel in je hoofd en jij zal er altijd top en stijlvol uitzien!

Zoek jouw eigen stijl

Iedereen is anders, en daardoor heeft iedereen ook zijn eigen stijl en inspiratie. Wanneer jij weet welke stijl bij jouw past, ben jij ook beter voorbereid op het combineren van de kleding in jouw kast. Daarbij komt ook nog eens dat als je weer eens gaat shoppen met je vriendinnen je precies weet waar je naar moet zoeken en hierdoor geen miskopen meer hebt. Ben nog een beetje zoekend naar jouw stijl? Doe dan inspiratie op. Je kan namelijk overal inspiratie vandaan halen. Bedenk bijvoorbeeld de vele fashionista's en bloggers die dagelijks een outfit posten op Instagram.

Picture perfect!

Een handige tip is om foto's te maken van de outfits die je makkelijk maakt en graag draagt. Je kunt ze dan ergens op een verstopte plek ophangen, zodat jij hier zo nu en dan naar kunt kijken. Wat ook super easy is, is dat je tegenwoordig een hoop apps hebt waar jij je outfits ook kan opslaan. Zo heb je altijd jouw stijl bij en hoef je geen foto's uit te draaien.

Crea Bea

Wil je toch geld besparen of zelfs de afspraak met jezelf maken om even helemaal niets meer te kopen? Dan kun je creatief worden met je kleding! Pak een willekeurig item uit je kledingkast en probeer daar een hele nieuwe outfit van te maken. Als je dan de outfit bijeen hebt, hang je hem in zijn geheel bij elkaar in je kledingkast. Hierdoor krijg je een heel andere verdeling in je kast waardoor jij sneller zal gaan combineren!

Terug naar Tips & Tricks