Menu
Dresscode: Cocktail

Je krijgt een uitnodiging voor een evenement binnen, en er staat op: Dresscode Cocktail. Deze dresscode zal vaak de eis zijn voor feestjes, cocktailparty's, strandevents en ook bruiloften. Afhankelijk van de precieze gelegenheid, kies je dan ook je outfit hiervoor. Er zijn een aantal dingen waar je wel op moet letten als het gaat om de cocktail dresscode. Hieronder leggen wij jou uit hoe je het makkelijkst een gepaste Cocktail outfit combineert!

Wanneer en waar de cocktail dresscode

De dresscode cocktail is het vaakst te zien op uitnodigingen voor lente- en zomerbruiloften. Ook bedrijfsfeestjes, vrijgezellenfeesten of diners in fancy restaurants kunnen de cocktail dresscode als eis stellen. De dresscode is vooral op dames gericht, er is zelfs een speciale jurk voor ontworpen! De dresscode cocktail is voor mannen wat vrijer, maar ligt net wat meer aan de gelegenheid. Je mag best uitpakken als deze dresscode op je uitnodiging staat, aangezien het dan waarschijnlijk ook om een feestje zal gaan!

Dresscode cocktail voor vrouwen

Er is voor vrouwen een speciaal jurkje ontworpen die bij deze dresscode past: de cocktailjurk. Deze is lekker feestelijk! Normaal gesproken valt een cocktailjurkje net boven of op de knie. Deze combineer je met je mooiste heels! Maak gebruik van accessoires zoals een opvallende clutch of schitterende sieraden. Ook kun je, als het wat kouder is, prima een panty aan onder je cocktailjurk.

Als je niet zo'n fan van jurken bent, kun je ook prima voor een gaaf broekpak gaan, maar geef hier wel een vrolijke en feestelijke touch aan. Kies voor super sexy makeup en ook weer schitterende sieraden. Hou ook altijd rekening met je lichaamsvorm, wat daar het beste bij past, en uiteraard ook met comfort.

Kleuren en prints zijn zeker goed te doen bij de cocktail dresscode. Ook mag je best sexy gaan, met bijvoorbeeld decollet├ę. Let dan wel op dat je niet teveel van je benen laat zien. Kies voor het ene of het ander, zo blijf je classy en mooi in balans.

Dresscode cocktail voor mannen

Mannen hebben vrijere keus als het gaan om de cocktail dresscode. Het makkelijkste is om voor een donker pak te gaan. Heel goed geschikt voor een winterbruiloft, een feestje laat in de avond of een fancy borrel met het werk.

Als de gelegenheid niet zo formeel is, kun je ook voor een lichter pak kiezen. Dit doe je dan bijvoorbeeld voor een zomerse bruiloft, een barbecue of een strandfeestje. Zorg er wel voor dat je look niet te casual wordt. Let goed op de stof van je pak en ook op je schoenen, je overhemd en andere mogelijke accessoires.

In de winter en herfst kies je voor kleuren als marineblauw, houtskool, zwart en donkerbruin. Lente en zomer zijn goed te doen in beige, camel en lichter grijs. Uiteraard kun je als man ook kleur toevoegen aan je outfit, door bijvoorbeeld een opvallend overhemd te combineren met een neutraal gekleurd pak.

Een goede tip voor heren, om niet te casual of te fancy gekleed te gaan, is om andere gasten te vragen wat zij aandoen. En vergeet ook niet je look compleet te maken met een mooi horloge!

Easy cocktail dresscode outfits

Zo zie je maar weer dat het eigenlijk helemaal niet lastig hoeft te zijn om ook voor deze dresscode een gepaste outfit samen te stellen. Voor vrouwen en mannen zijn er een paar regels waar je je aan moet houden, maar voor de rest ben je best vrij in je outfit keuze. Shop hieronder onze favoriete cocktail dresscode geschikte kleding! =)))

Terug naar Style tips