Menu
De nieuwste nageltrends: gel- en acrylnagels in 2023

Het dragen van kunstnagels in de vorm van gelnagels of acrylnagels is enorm populair. Dit is ook wel logisch want met lange nagels ziet een hand er meteen verzorgd en aantrekkelijk uit. Bij beide nagel soorten is eigenlijk ieder design mogelijk. Verschillende kleuren acryl en gel worden gebruikt voor de mooiste creaties. Wil jij ook weten wat de nieuwste trends zijn in gel- en acrylnagels in 2023, lees dan snel verder.

Acryl-, gel- of acryl nagels?

Er zijn verschillen in gebruikte chemicaliën en droging, en de flexibiliteit en de glans. Acrylnagels worden door veel nagelstylisten aangebracht. Inmiddels is er echter ook een combinatie mogelijk waarbij de beste eigenschappen van gel en van acryl zijn samengebracht in een product, de acryl gel. De acryl gel is niet beter dan de afzonderlijke bestanddelen maar heeft veel werk-technische pluspunten. Deze voordelen zijn: het is sterker dan gel en flexibeler dan acryl, het droogt onder een lamp en loopt niet uit, het is geurloos, het vijlen is gemakkelijker dan bij acryl en er is minder kans op een allergische reactie. Ligt je voorkeur bij gelnagels dan zit je ook altijd goed.

De nageltrend voor 2023

Kunstnagel designs zijn eindeloos, door de verschillende kleuren, schitteringen en applicaties zijn ontelbare kunstwerkjes te maken. De voorspelde trends voor 2023 zijn: zilveren of gouden gellak bogen op een huidkleurige ondergrond. Dubbele lijnen of een elegante french tip worden populair dit jaar. De nagelvorm die in is, is de amandelvormige nagel. Melkwit, minimale french tips of tips in regenboogkleuren, minimalisme in metallic verf, 3D nagels, nagels met een waterverf effect, lijnen, aura kleuren, chroomkleurige nagels en velvet nagels. Vooral de minimale french tip waarbij de nagel een subtiel randje krijgt in een opvallende kleur blijft enorm populair. Houd je niet van minimalisme, dan kies je voor de 3D nagel. Hierbij kies je voor nagels versierd met bubbels, steentjes of hangers. Metallic kleuren blijven gevraagd maar kies dan voor de velvet nagel. Hierbij heeft de metallic glans een 3D effect als je beweegt.

Trendy nagels maken de vrouw

Wij vrouwen willen toch altijd goed voor de dag komen en dit kan momenteel ook met mooie, verzorgde lange nagels. Een heel ander gezicht toch dan die korte lelijke brokkelige nagels die meestal aan onze vingers prijken? Lange nagels in prachtige ontwerpen geven ons zelfvertrouwen en plezier. Er zijn diverse nageltrends voor 2023 zichtbaar. Vooral minimalisme met een gekleurd randje, over de top nagels in 3D of metallic en lichte kleuren met lijnen doen het goed dit jaar.

Terug naar Trend watch
Geschreven door:
Gastblogger
Gastblogger

YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.