Menu
Culotte: Zo combineer je 'm!

De culotte zien we al een hele tijd voorbij komen en is tegenwoordig dé broek om te hebben. De culotte combineren kan misschien wat lastig zijn, vooral als je niet gewend bent aan de stijl ervan. Toch kun je heel makkelijk een mooie culotte outfit creëren. Daarnaast is er ook voor ieder soort lichaam sowieso een perfect passende te vinden! Onze favoriete tips voor het stylen van en shoppen naar mooie culottes hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet!

Let op de lengte van de culotte

Als je bekend bent met culottes, dan zul je vast al hebben gezien dat ze in allerlei soorten en maten komen. Ook hebben ze verschillende lengtes. Probeer een aantal verschillende lengtes, maar halverwege de kuit zal iedereen goed staan. Als je wat kleiner bent, is een culotte die net onder de knie valt heel mooi. Lange dames kunnen ook goed voor een culotte kiezen die tot net boven de enkels valt. Het is in ieder geval wel een goed idee om diverse lengtes uit te proberen en zo uit te zoeken wat jou het beste staat en waar jij je natuurlijk het mooist in voelt!

Vergelijk 'm met een a-lijn rok

Als je al weet dat een a-lijn midi rok goed bij je staat, kun je gerust een mooie culotte proberen. De manier waarop een culotte wijdloopt, is heel goed te vergelijken met een a-lijn rok. Je kunt deze dan ook op dezelfde manieren stijlen. Doe dit bijvoorbeeld met een mooi bloesje erin of een toffe cropped top erboven. Mooie hakken of loafers maken zo'n classy doch casual culotte outfit mooi af!

Ook mooi te dragen tijdens de herfst en winter

Tijdens de lente en zomer is deze een loszittende en luchtige culotte natuurlijk ideaal. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je je favoriete culotte niet kunt combineren tijdens de herfst of winter. Een jeans culotte met toffe biker boots en mooie gebreide trui maken samen een warme en stijlvolle culotte outfit! Wat ook een gave uitstraling geeft, zijn sock boots en een effen coltrui gecombineerd met bijvoorbeeld een leren culotte. Warm, super stijlvol en ook heel interessant!

Verschillende schoenopties met een culotte outfit

Afhankelijk van de uiteindelijke look waar je voor wilt gaan en ook de stijl/ het materiaal van de culotte, heb je veel verschillende opties als het gaat om schoenen. Een zwierige culotte gemaakt van luxe materiaal kun je het beste combineren met een paar simpele pumps of sandaaltjes. De culotte heeft zelf al een bepaalde uitstraling waardoor jij gemakkelijk chic de deur uit kan.

Verschillende soorten culottes zijn sowieso goed te dragen met een paar hakken. Maar hou jij meer van casual? Don't worry! Je kunt een culotte ook combineren met sneakers of andere platte (meer casual) schoenen. Dit geeft een relaxtere look, maar kan ook weer heel edgy zijn.

Durf je 'm aan?

Wij vinden dus dat de culotte sowieso ook in jouw garderobe thuishoort! Onze favorieten vind je hieronder verzameld. Ga gauw aan het shoppen en schaf jezelf een prachtige culotte aan. You're gonna love it!

Terug naar Style tips