Menu
5 soorten high waisted jeans

Er zitten zoveel voordelen aan high waisted jeans dat het toch wel echt een must have is! Je kan de high waisted broek op verschillende manieren combineren met vrijwel elke top in je kledingkast. Een high waist kan je zowel met een cropped top, cropped jacket, (t-)shirt, sweater, blouse als een open-front blazer of cardigan rocken. Als je dacht dat de keuze uit diverse tops al groot was dan heb ik een kleine verrassing voor je. Je kan de tops zelf ook nog eens op méérdere manieren dragen samen met een high waisted jean. Ga je voor tucked-in waardoor de high waist maximaal tot zijn recht komt of vind je semi-tucked waarbij je de helft van het bovenstuk in je high waist broek stopt toch leuker? En wat dacht je van de cropped top. Style deze met een high waist jeans en je hebt een match made in heaven. Ook tof met een cropped jacket of juist een langer open-front blazer of cardigan. Ik hoop dat je niet al te veel last hebt van keuze stress want een high waist kan je eindeloos combineren. Perfect voor elke fashionista!

Soorten high waisted jeans

Wist je dat er verschillende soorten high waisted jeans zijn? Om er wat dieper op in te gaan heb ik 5 soorten high waisted broeken voor je op een rijtje gezet.

1. High waist Skinny jeans

De all-time favourite high waist jean is toch echt de skinny variant. Deze fit is ideaal wanneer je wat slanker wil lijken, de probleemzones zoals een buikje wil verbloemen of een paar centimeter langer wil ogen. Ook niet helemaal onbelangrijk is het feit dat de billen en een smalle taille geaccentueerd worden dankzij een high waist. Laat je vrouwelijke rondingen zien, ze mogen er zijn!

2. High waist Straight jeans

Wanneer je je vrouwelijke rondingen liever niet al te veel wil accentueren kan je een high waist straight jean dragen. Door de high waist heb je alsnog een slankere taille, maar minder accent op de billen door de straight fit.

3. High waist Flared jeans

Flared jeans zijn al een tijdje terug van weg geweest en het lijkt erop dat ze nog lang niet uit het modebeeld zullen verdwijnen. En dat vinden we echt niet erg! Naast de normale variant heb je ook nog high waist flared jeans. Ideaal wanneer je je bovenbenen aan de stevige kant vind en deze slanker wil laten lijken.

4. High waist Bootcut jeans

High waisted jeans geven in het algemeen al een illusie van langere en slankere benen. Als je nóg een stapje verder wil gaan dan zijn high waist bootcut jeans ideaal voor jou. Dankzij de extra lange broekspijpen zullen je benen nóg langer en slanker lijken. Om helemaal het maximale effect uit de high waist te halen kan je de high waist broek ook nog eens combineren met schoenen voorzien van een hak(je). Tip: Enkellaarzen met hak!!!

5. High waist Baggy jeans

Het is natuurlijk geen must om je benen slanker te laten lijken. Je kan ook juist het accent willen leggen op een smalle taille en een slank bovenlichaam. In dit geval is een high waist baggy jean je beste vriend! Combineer het met een nauwsluitende top zoals een body, strakke cropped top of een tied shirtje. Zo creëer jij binnen no-time een taille to dream of.

Terug naar Style tips