Menu
Trend: blouse met pofmouwen

Nederlanders staan bekend om het motto ‘doe maar normaal, dan doe je gek genoeg’. Gelukkig maken we qua kledingkeuze wel eens een uitzondering. Een trend van het moment zijn pofmouwen. En deze zijn alles behalve ‘normaal’ (op een positieve manier). Als je nu denkt aan een pofmouwtje dan heb je het mis. Pofmouwen hebben namelijk een eigen motto ‘bigger is better’. Allerlei tops, truien, jurken en jackets zijn voorzien van ‘puffiness’. Een blouse met pofmouwen is toch wel echt de favoriet.

Bigger is better

Minimalistische fashion, veilige kleuren en simpele vormen hebben we officieel achter ons gelaten. 2020 staat in het teken van hoe groter hoe beter. Een aantal jaren geleden vonden we de pofmouw allemaal té heftig en té groot. Het was simpelweg too much. De eerste influencers werden gespot met pofmouwen en daar was de trend geboren.

The fancy look

Een blouse met pofmouwen is het meest geliefde item in ‘the puffy world’. De pofmouwen geven je outfit een fancy look. De trend is op verschillende manieren te dragen. Als een blouse met pofmouwen oversized is staat het extra leuk op een leather look legging. Je kan het item ook met een leather look of denim rok dragen. Draag de blouse dan tucked in of half tucked in. Dit is ook leuk in combinatie met een jeans. Vooral een witte blouse met pofmouwen creëert een fancy look. Zwarte of donkere bottoms staan er het beste bij. Een zwart/wit contrast geeft namelijk een chique uitstraling. Maak je outfit compleet met accessoires en jij rockt de trend like a boss.

Oversized blouse met pofmouwen

Een oversized blouse is ook leuk als jurkje. De pofmouwen laten je schouders breder lijken waardoor je taille juist slanker ogen. Draag er een riem(pje) op om je taille extra te accentueren. Wanneer je de blouse als een jurkje draagt kies dan voor loafers voor een chique look en biker boots voor een stoere outfit. Je kan het natuurlijk ook (half) tucked in dragen op een broek of rok.

Heb jij de trendy blouse met pofmouwen al in je kledingkast hangen? Bekijk de blouses van YouStyle en bestel de mooiste blouses met pofmouwen hier!

Terug naar Trend watch
Geschreven door:
Lisanne
Lisanne

Je weet dat je een echte sneaker addict bent wanneer je een extra kamer nodig hebt puur voor je sneakers. I make shoe contact before eye contact.