Menu
Ready voor het bruiloft seizoen van 2016

Het bruiloft seizoen van 2016 is begonnen en de uitnodigen stromen binnen. Je beste vriendin die gaat trouwen, je collega, je dochter of je buurvrouw. Maar wat moet je nou aan naar zo'n speciale dag? De een trekt een simpel jurkje aan terwijl de ander alles uit de kast haalt om er goed uit te zien. Heb jij toch nog een beetje moeite met het kiezen van de juiste bruiloft kleding? Wij helpen je graag uit de brand!

Dresscode voor een bruiloft

De ene bruiloft houdt het simpel en klein, de ander geeft een feestje voor vrienden en familie en de grote uitpakkers geven een mega dansfeest! Ook zijn er vaak bruiloften die een dresscode aanhouden. Wanneer je naar een bruiloft met een dresscode gaat, zou je denken dat het makkelijker wordt om een bruiloft outfit te kiezen, toch is dit vaak wel lastig. We omschrijven hieronder per dresscode waar je aan kunt denken bij het kiezen van je outfit.

 • Cocktail
  Wanneer de dresscode cocktail is, is het leuk om voor een speciaal jurkje voor bruiloft te kiezen. Een echt cocktailjurkje, een jurkje net boven of net onder de knie, een leuke jumpsuit of een wijde rok. Met de dresscode Cocktail kun je eigenlijk alle kanten op als het maar feestelijk en chique is.
 • Black Tie
  Black tie is een mooi thema, je kunt komen in je allermooiste avondjurk met hoge hakken en prachtige sieraden. Denk er wel aan dat je niet perse in het zwart hoeft!
 • (Smart) Casual
  Deze dresscode houdt elegant, modieus en hip in. Je kunt kiezen voor een elegant jurkje maar ook voor een hippe, feestelijke en moderne outfit. Deze dresscode is dus erg vrij en hoeft niet chique te zijn.
 • Boho Chic
  Boho Chic is niet echt een dresscode, maar hij wordt toch redelijk vaak gekozen. Je kunt hierbij denken aan een bruiloft op het strand of tijdens een heerlijke zomeravond, waar iedereen danst tot in de vroege uurtjes. Je kunt hierbij kiezen voor een lekker losse jurk met leuke sandaaltjes en een hoed tegen de zon!
 • Tenue de Ville
  Deze dresscode is een beetje hetzelfde als de (Smart) Casual, het betekent namelijk officieel 'stadskleding'. Uiteraard wordt er niet meer bedoeld dat je in een joggingbroek op het feest aan kunt komen, maar het houdt in dat je je net een beetje netter aandoet dan normaal. Denk aan een jumpsuit of playsuit, een fleurig jurkje of een golvend rokje.

Hairtrends bruiloft

Ook is het belangrijk dat je haren je outfit helemaal afmaken! Kies voor je haar lekker los met wat mooie krullen, een mooie knot of andere creatie in je nek voor de chique feesten, een mooie vlecht of vlecht met los haar, een stijlvolle staart, of kies voor half om half.

NO-GO's bruiloft outfit

Wanneer je naar een bruiloft gaat, zijn er toch wel een aantal no-go's, denk bijvoorbeeld aan:

 • Het dragen van een spijkerbroek
 • Het dragen van een outfit, die mooier is dan die van de bruid.
 • Het dragen van een panty dikker dan 20 denier of überhaupt het dagen van een panty in de zomer.
Terug naar Trend watch