Menu
Nette schoenen kopen: handige tips

Naarmate je ouder wordt kies je er ook voor om minder sneakers te dragen en meer voor nette schoenen te gaan. Deze zijn vaak leren nette schoenen met een kleine punt. Je kan tegenwoordig zulke schoenen overal vinden, op het internet en in de winkels. Maar hoe vind je nu een schoen die perfect is voor jouw voeten? In deze blog geven wij jou een aantal handige tips die je kan gebruiken tijdens het shoppen naar nette schoenen!

Laat je voeten opmeten

Voordat je begint met schoenen uitkiezen is het verstandig om je voeten eerst op te laten meten. Dit is omdat je schoen- en voetmaat door je leven heen continu zal verschillen. Het merk heeft hier ook nog wel eens invloed op omdat sommige schoenen kleiner of groter uitvallen dan andere. Normaliter hebben de meeste schoenenwinkels wel een aantal meetinstrumenten tot hun beschikking die onder andere de lengte en breedte van je voet opmeten.

Gebruik de juiste sokken

Het is handig om de juiste sokken aan te doen als je naar nieuwe schoenen gaat kijken. Dit is omdat iedere schoen een andere pasvorm heeft en daardoor kan het zijn dat je bijvoorbeeld wel dikke sokken aan kan in sneakers maar niet in een paar nette schoenen.

Houd rekening met zwelling

Gedurende dag ben jij continu bezig op je voeten. Hierdoor heeft iedereen last van 'opgezwollen' voeten in de namiddag. Dit zijn niet de zwellingen die je kent van een blessure, maar door het vele staan en bewegen zal er wat vocht naar je voeten verplaatsen. Het is daarom ook handig om rond dit tijdstip de schoenen te kopen, dan weet je zeker dat de schoenen ook met deze lichte zwelling fijn aan zitten en niet gaan knellen.

Check de kwaliteit

Wat ook erg handig is om te checken is de binnenkant van de schoenen. Door de binnenkant van de schoenen te checken kun jij de kwaliteit van de schoenen controleren. Waar moet je dan op letten? Let vooral op de stiksels aan de binnenkant van de schoen. Als deze zichtbaar zijn zal de schoen ook van een mindere kwaliteit zijn.

Uittesten

Als je een paar nette schoenen gaat kopen is het natuurlijk verstandig om de schoenen te testen in de winkel. Dit doe je op twee manieren. Als je de schoenen aandoet en zit dan kijk je altijd even of je tenen goed zitten. Daarnaast moet je even kijken hoe de schoenen aanzitten tijdens het staan en lopen. Daarbij kun je kijken hoe ze afrollen en of ze comfortabel zitten.

Thuis inlopen

Het is daarnaast ook niet heel verstandig om je nieuwe schoenen direct een complete dag aan te doen en vooral niet als je nog het huis uit moet. Het kan namelijk zijn dat je nieuwe schoenen voor blaren kunnen zorgen en als je dan het huis uit bent kun je niet zomaar even snel van schoenen wisselen. Een ander puntje is dat als je de schoenen binnen draagt en ze zitten niet goed, je ze zonder slijtage terug brengen naar de winkel.

Terug naar Tips & Tricks