Menu
NEON: dé voorjaarstrend van 2019

Beginnen de voorjaarskriebels bij jou ook te komen en ben je benieuwd naar dé trend van 2019? Lees dan snel meer en kom er achter hoe jij helemaal voorjaarsproof wordt.

Even schrikken

Je hebt hem vast al wel hier en daar ergens op straat gespot. Maar inderdaad, de felle markeerstift kleuren komen helemaal in de mode! Misschien is het wel even schrikken, de meeste mensen dragen dit namelijk niet dagelijks. Maar begin je er toch maar rustig aan op voor te bereiden, want deze trend is dadelijk niet meer weg te denken!

Hoe is het ontstaan?

Net als alle andere grote mode trends, is ook deze trend ontstaan op de catwalk. Grote merken als Prada, Balenciaga en Calvin Klein gaven deze trend allereerst een plek in hun fashion shows. Daarna gaat het meestal snel. Het duurt meestal wat langer voordat het grote publiek overtuigd is, maar de mensen worden langzaamaan klaargestoomd door de vele fashion bloggers die al volop de trend aan het promoten zijn.

How to wear?

Wat er nou precies bedoeld wordt met de NEON trend, zijn kledingstukken van synthetische materialen in markeerstift kleuren. Hier springt waarschijnlijk nu je nekhaar van overeind, maar de kleuren zijn tóch super handig te combineren. Combineer ze bijvoorbeeld met zwart, wit of beige. Met deze kleuren geef je je garderobe echt die boost die het nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan een neon groen t-shirt op een zwarte broek, gecombineerd met een zwart leren jasje, of aan een neon gele windjack op een stoere jeans. Je kan het zelf eigenlijk zo gek maken als je wilt. Je kan voor een stoere look gaan door er wat harde kleuren en materialen aan toe te voegen, maar je kunt ook gaan voor die classy look. Combineer bijvoorbeeld eens een neon roze coltrui op een khaki broek, of combineer een basic outfit met een gele blazer. Je kunt het ook subtiel houden door te gaan voor een neon accessoire. Een nylon clutch geeft jouw basic outfit nét die extra touch, it's all up to you!

Terug naar Trend watch