Menu
Last van een kriebeltrui? Zo kom je er vanaf!

Iedere fashionista heeft er wel eentje in de kast liggen; de wollen trui. Ze staan super mooi, zijn lekker warm met het koude weer en je kunt ze met bijna iedere outfit combineren. Maar wat een irritatiefactor blijft is dat deze wollen truien altijd zo kriebelen. Wanneer je dan eenmaal begint met krabben, is deze kriebeltrui een ware hel.

Die super fijne trui is ineens niet meer zo fijn. Wij vonden het wel wat drastisch om dan maar direct die truien weg te gooien. Maar wat kun je tegen zo'n kriebelende trui doen? Een oplossing is natuurlijk om deze truien gewoon uit je garderobe te houden maar dat is ook zonde.

Er is blijkbaar wel een oplossing voor! Je kan namelijk een aantal stappen volgen zodat jij zonder problemen weer je heerlijk warme wollen trui aan kan trekken. Hierdoor kun jij zonder zorgen op zoek gaan naar de állerleukste wollen truien en weet je zeker dat hij niet meer zal kriebelen. Zeg hallo tegen nieuwe outfits en doei tegen de kriebeltrui!

Zo kom jij van die kriebeltrui af!

  1. Zorg dat je een bak met koud water en een beetje azijn hebt. Vervolgens stop je deze trui in het badje. Let wel op dat je van te voren even je trui binnenstebuiten draait. Wanneer je dit gedaan hebt, laat jij je trui even een kwartier in het goedje weken. Knijp daarna rustig de trui uit en wanneer je het vies vind kun je tevens je trui uitspoelen.
  2. Oké deze stap klinkt misschien een beetje raar maar de vochtige trui moet in gemasseerd worden met een laagje haar conditioner. Doe dit over de hele trui. De conditioner zorgt er namelijk voor dat er een klein laagje over de vezels komt. Doe dit voorzichtig aangezien wol nogal snel uitrekt.
  3. De conditioner laat je een half uurtje intrekken. Na dit half uur spoel jij je trui weer uit met koud water en knijp je het water er voorzichtig uit.
  4. Laat nu je trui drogen. Het beste is om hem op een handdoekje te leggen en deze op een droogrekje te leggen. Zo heb jij even tijd om bijvoorbeeld je nagels te lakken!
  5. Wanneer de trui compleet opgedroogd is, kun je hem netjes opvouwen en in een zakje doen. Het makkelijkste is om een zak te kiezen die je kan afsluiten.
  6. Stop nu de zak met de opgevouwen trui een nacht in de vrieskast. Dit zorgt ervoor dat die haartjes niet zo kriebelen.
  7. De volgende dag haal je deze trui natuurlijk uit de vriezer. Zorg er wel voor dat je dit vroegtijdig doet, aangezien de trui nog moet ontdooien. Let op, laat hem wel opgevouwen ontdooien.

 

Wanneer jij deze stappen volgt, zul je merken dat je ineens geen kriebelende trui meer hebt! Mocht je na dit stappenplan nu nog last hebben van een geïrriteerde of jeukende huid? Dan kan het zomaar zijn dat je allergisch bent! Maar geen zorgen, je kunt natuurlijk altijd ook leuke truien & sweaters vinden die gemaakt zijn van katoen of acryl!

Terug naar Tips & Tricks