Menu
Korte spijkerbroeken voor heren: do’s en dont’s

Het voorjaar is in aantocht en de temperaturen stijgen, dat betekent dat we weer volop naar het strand, terras of dagjes weg gaan. De korte spijkerbroek kan weer de kast uit! Maar wat zijn de do’s en dont’s van dit item? Dat lees je in dit artikel.

Zorg voor de juiste lengte van je korte spijkerbroek

Bij het aanschaffen van een korte jeans is het belangrijk dat deze niet te lang of te kort is. De ideale lengte voor je korte jeans is net iets boven de knie. Is je broek iets langer? Sla hem dan om! Niet overdrijven natuurlijk, sla hem maximaal 1 á 2 keer om. Ziet er ook nog eens super stijlvol uit!

Kies de juiste fit

Net als in je lange broek heb je ook in een korte broek de keuze uit verschillende modellen. Een skinny fit, slim fit, straight fit, loose fit, of slim fit. Wij raden aan om te gaan voor een gemiddelde fit, ga voor een short die niet te strak zit maar ook niet te wijd! Zorg ervoor dat je korte spijkerbroek lekker aansluit op je bovenbenen en losjes zit rondom je knie.

Destroyed short

Wij zijn helemaal fan van het dragen van broeken met gaten. Maar houd in je korte jeans rekening met het feit dat de hoeveelheid stof al erg klein is. Ga dus niet voor een broek met veel gaten of een drukke wassing, dit werkt afleidend.

Een denim short geeft een casual maar sportieve uitstraling aan je outfit. Combineer hem met een polo in een zomers kleurtje, je favoriete sneakers en je bent klaar voor een middagje terrassen! Frisse zomer avond? Draag hem met je favoriete sweater, casual but comfy.

Terug naar Tips & Tricks