Menu
​Je woonkamer herinrichten? Denk dan aan deze opties!

De woonkamer is over het algemeen de ruimte in huis waar we de meeste tijd spenderen. Het gaat hierin wel om actieve tijd. Over het algemeen zijn we langer in de slaapkamer, maar hier slapen we dus we maken de omgeving niet actief mee. Omdat we zoveel tijd in onze woonkamers spenderen is het heel erg belangrijk dat we tevreden zijn met de inrichting van de woonkamer. Heb jij nu het idee dat je iets wilt veranderen aan je woonkamer maar kun je de vinger niet op de zere plek leggen? Lees dan snel verder! In deze blog geven we je namelijk enkele unieke tips die jou kunnen helpen bij het herinrichten van jouw woonkamer!

Raamdecoratie

De ramen nemen een groot deel van jouw zichtveld in de woonkamer in. Juist hierom is het decoreren van de ramen ontzettend belangrijk. Dit kun je doen door bijvoorbeeld nieuwe gordijnen, rolgordijnen of rolluiken voor de ramen te plaatsen. Weet je niet welke van de opties het beste bij jouw woonkamer past? Bekijk dan eens de website van Somfy. Hier vind je alle denkbare informatie omtrent raamdecoratie. Het leuke van het vervangen van de raamdecoratie zit hem in het feit dat je al snel het idee hebt dat je je gehele woonkamer hebt aangepakt. Dit komt met name doordat ze zo’n groot deel van je zichtveld innemen! Wil jij nu raamdecoratie in je woning, maar heb je geen zin om de raamdecoratie elke keer in-en uit te rollen? Dan kun je ervoor kiezen om elektrische raamdecoratie te installeren. Deze kun je gemakkelijk automatisch in-en uitrollen met een afstandbediening!

Verlichting

De verlichting is in veel woningen een beetje een ‘vergeten’ stuk interieur. Dit komt met name door het feit dat veel mensen verlichting zien als iets functioneels. Dit beeld moet eigenlijk zo snel mogelijk achterwege gelaten worden. Een mooie staande lamp of een mooie hanglamp kan namelijk iets prachtigs en unieks toevoegen aan je woonkamer. Heb jij dus nog niet geïnvesteerd in mooie verlichtende voorwerpen in jouw woonkamer? Naast een mooie lamp kunnen kaarsen ook verlichting en sfeer brengen. Met mooie kaarsenstandaards maak je de ruimte helemaal af. Dan raden we het je aan om dit zo snel mogelijk te doen. Het zal je woonkamer namelijk een veel vollere en mooiere uitstraling geven.

Terug naar Tips & Tricks